Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 14. november 2012

Gaver og kort

Jeg setter aldri i gang juleforberedelsene med et brak. Sånn midt i november så glir fokus nesten umerkelig over på de tingene som jeg ønsker å gjøre. Allerede for to uker siden spurte jeg ungene min om hva de hadde på ønskelista si. Sønnen er blitt oppfordret til å skrive litt med enn ullsokker. Lista fra datteren kom for noen dager siden. Der står det både stor koffert, bunadsølv og varmeteppe. Det er uansett på tide å finne ut hva som skal kjøpes av julegaver. Lag en liste over de som skal ha og skriv ned ideer. Da går innkjøpene mye enklere.

Når det gjelder årets julekort har jeg ikke bestemt meg enda. Det er helt klart at det blir en kombinasjon av trykt tekst, en del bilder og plass til å skrive en personlig hilsen til hver. I fjor så julekortene slik ut


Og her finnes flere ideer: kortet i 2010, kort fra tidligere år. Flere av fotolaboratoriene har hatt/har fortsatt tilbud på julekort med plass til et eller flere private bilder.

4 kommentarer :

 1. Jeg er såvidt i oppstarten for julemodus. Titter litt etter julepynt, legger noen forsiktige planer. Julegaveønskelisten ble påbegynt for to uker siden faktisk. Min manns familie har for vane at alle (også voksne) sender ønskelister, nå kjører vi de på google-docs, og dermed kan alle fylle på sine lister fortløpende. Veldig praktisk igrunnen for sånne som meg som stadig kommer på lure ting å ønske seg, men aldri under press.

  SvarSlett
 2. Flotte julekort da! Her er iallefall alle små venners julegaver innkjøpt, det er de det blir flest av da, så får vi voksne heller tenke litt hardt på hva vi ønsker oss:)

  SvarSlett
 3. Ja er enig med dæ der.
  Æ pleier også og starte tidlig med jula, for da er det ingen stress, bare kos.
  Julegaver har æ begynt og kjøpe inn for mange uker sia, skal fortsette denne uka, har ikke så mye igjen.
  Julepapir , bånd og merkelapper kjøpte æ inn på mandag, og er begynt og pakke inn de gavene æ har kjøpt inn.
  Har ei lita bok hvor æ hvert år skriver ned hva æ har kjøpt til de forskjellige, så da er det greit og gå tilbake for og se ka æ kjøpte for 2 år sia f. eks...så man ikke gir det samme hvert år :O))
  Har vasket i skuffer og skap, (de som trengte det)

  Æ elsker denne førjulstia :)

  Ha en fin dag, koselig om du titter innom mæ.

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 4. Jeg pleier også å planlegge på den måten, men i 2011 gikk det litt galt. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men det blei litt hektisk i alle fall. I år skal alt blir som før håper jeg, jeg skal i alle fall la meg inspirere av deg! (",)

  SvarSlett