Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 10. oktober 2012

Litt skuffet

Sannsynligvis burde jeg ikke være det, for dette har vært en utvikling de siste årene. Jeg kjøpte først to for å sjekke, så to til og tilslutt hadde jeg sju.

Hva jeg snakker om?
Julebladene.

Etter min mening kan alt om julen nå rettferdiggjøres hvis det dreier seg om hva man kan lage selv og tips til artige julegaver som kanskje ikke kan kjøpes på nærbutikken. Men disse bladene inneholder aller mest helt vanlig julestoff som burde ha ventet til mye nærmere jul. I fjor skrev jeg om alle julehjemreportasjene særlig fra Danmark og Sverige. Også i år er det fortsatt det, men mange flere norske hjem alle bladene sett under ett. Artig er det å se store kvalitetsmessige forskjeller på fotografering og layout. Der må jeg si at tara juledrøm er i en klasse for seg selv.

Jeg har egentlig ikke behov for verken å kjøpe noe mer julepynt eller lage noe mer, likevel håper jeg at jeg plutselig vil se noe som er så flott at jeg bytter ut noen av det vi har fra før. Jeg har vel ikke funnet noe som er så flott, men etterhvert kommer jeg til å vise mine subjektive høydepunkter fra bladene. 

10 kommentarer :

 1. Jeg plukker alltid med meg noen av disse bladene så det blir spennende å lese hva du syntes om dem. Ofte syntes jeg det blir mye reklame, lite rimelige "lag-det-selv"-julegaver og mye henvisninger til dyre designbutikker. Hva skjedde med gode og kjære hjemmelagede gaver egentlig?
  Trenger vel ikke mer julepynt jeg heller, men kjenner jeg meg rett så blir det vel noe nytt allikevel :)

  SvarSlett
 2. Skjønner skuffelsen din ja.. Dette kunne de venta en stund med.. Vi skal jo ikke akkurat julepynte huset i oktober..

  Tara ser absolutt mest innbydende ut også :)

  SvarSlett
 3. Jeg har stått foran blandene og lurt på om jeg skal ta med et flere ganger, men jeg har vært skuffet de siste årene, så har foreløpig droppet det. Kanskje jeg skal prøve Tara da. Fint hvis du skriver mer om bladene, kjekt å lese:) Kanskje noe frister likevel.

  SvarSlett
 4. Æ har også vært litt skuffet de siste årene æ har kjøpt disse jule bladene, syns de virker kjedelig også.

  Ha en fin dag videre, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 5. Ja det har vært mye det samme i disse bladene de siste årene.
  Litt kjedelig å se side etter side med gavetips i diverse prisklasser syns jeg.
  Men etpar nye blader blir det vel dette året også.
  Skal følge med litt her å se om det er et som peker seg ut.
  Ønsker deg ei fortsatt god uke :)

  SvarSlett
 6. Jeg blir som oftest skuffa når jeg faller for fristelsen og kjøper noen sånne juleblader. Det er jo noe herk med den plasten utapå så man ikke kan bla raskt gjennom for å se om det er interessant før man bruker penger på det....men jeg skjønner jo at det er en baktanke der, ja,

  Heldigvis fant jeg en strikkeoppskrift i årets utgave fra Allers, så da var det greit.

  SvarSlett
 7. Har ikke kjøpt julemagasiner på flere år, de er fristende i bladhylla, men innholdet pleier å være skralt. Ideer til julenytt hentes blant jungelen av blogger :) Selv om pc ikke kan utkonkurrere det å sitte i sofakroken med pledd og diger tekopp.

  SvarSlett
 8. Helt enig med deg! De siste årene har de fleste av disse bladene gått fra å være fulle av fine spennende ting å lage selv til jul (derfor utgitt fra oktober av), til å være fulle av mat/kake/snop-oppskrifter, gavetips, og forslag om hvordan pynte heimen til jul. Noen få "lageselvting", men de er ofte på barnehagenivå... Det bladet jeg synes holder mål som hobbyblad til jul, er Familien. Hilsen Line i Oslo.

  SvarSlett
 9. Så koselig å innom bloggen din igjen, mange dager siden sist. For et utrolig bad sønnen din har laget seg. For en forandring=) Artig å se resultatet. Håper du har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
 10. Jeg elsker julemagasiner! Har kjøpt flere i år, jeg også. Og Tara's er desidert det beste!
  God helg og klem fra Line

  SvarSlett