Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 2. september 2012

Konfirmasjonsmiddag

Jeg liker godt kun å ha ansvaret for maten. Det kan jeg gjøre når venner låner spisestua og jeg ikke skal sitte til bords.

Jeg klarer det likevel ikke helt alene og fikk hjelp til serveringen av mannen i huset og sommerens brudepar. Kanskje ikke mer enn rett og riktig når dagens konfirmant, søster og mor serverte i bryllupet.

Og litt inspirert ble nok konfirmanten for her ble det også servert bobler. Disse boblene kjøper jeg på Europris. Herrljunga Cider i magnumflasker er alkoholfri og koster 39 kr. Magnusmflasker er sesongvare (jul og 17.mai) og det var nok flaks at jeg fikk tak i nå.


Forretten var varmrøkt ørret med avocadokrem som her blir anrettet i to høyder. Greit med en lang benk sånne dager.


Og hovedretten: helstekt indrefilet av okse, ovnsstekte almadinepoteter, blomkål- og sellerirotpure og balsamicosaus,  er kopi fra bryllupet for to måneder siden.
Mens desserten: Sjokoladefondant, bjørnebærsaus og yoghurtis var ny.

5 kommentarer :

 1. Så herlig måltid. Sjokoladefondant er jo så herlig også :) Den vilel ha falt i smak her hos meg hvertfall :)

  SvarSlett
 2. Dette ser bare HELT fantastisk ut!

  SvarSlett
 3. Skal si du har dreisen på å arrangere store selskap!:-) Denne maten så god ut. Og nydelig dekket bord i innlegget under.
  Du er jammen ikke "skogaredd":-)

  Ha en flott uke!

  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 4. Så stilig med et bringebær i champagnen! Det var en god ide!

  SvarSlett