Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 9. august 2012

Virkeligheten

Det vi hadde hørt om var dette:og dette:


Men virkeligheten har vært helt annerledes. Registreringen av skaden gikk greit. Og bekreftelsen på den kom nesten umiddelbart. Men etterpå har det vært lite aktivitet.

Hele vårt område er i krise, og sakene må selvfølgelig prioriteres. Men vi orker ikke bekymre oss for alle de andre.

Vi kan gjerne fortsett å jobbe selv, men det ville vært mye enklere om vi kunne fått en takst på de ødelagte bøkene før vi bærer dem ut.


Og på de vanntrukne madrassene
Her i i naborommet flyter maling, pensler og white spirit.Det virket så enkelt da vi fikk containeren. Men skal alt dette også i den? Eller gjelder de vanlige reglene for sortering?Og på tunet så en fryser fulle med maten fra tre frysere.

Det kommer ingen før på mandag.

Jeg er litt oppgitt merker jeg.

11 kommentarer :

 1. Her er det på samme måte, bortsett fra at vi ikke har fått noen container... Aner ikke når takstfolkene kommer, hos oss er det maskiner, fryser, klær og sko som har kommet under vann. Og varmtvannsberederen, det er det mest irriterende, å ikke ha varm dusj etter all sjauingen vi har gjort selv med å bære ut og redde det som reddes kan. "Rolig, det ordner seg". Spørsmålet jeg deler med deg er bare når... Ha en fin dag likevel! Klem fra Berit

  SvarSlett
 2. Hei Åshild. Vi har så tregt nett på hytta så jeg får ikke opp bildene dine, men ut av det du skriver kan jeg bare tenke meg hvordan det ser ut. Forferdelige greier og for et styr det blir selv om dere har forsikring. Når det gjelder varm mat på fly så tror jeg det er mye billigere å produsere varmmat. Jeg tror, vet ikke helt sikkert, at det er samme meny gjennom hele chartersesongen og all maten blir produsert i store mengder og frosset. Det blir mye mer jobb på kjøkkenet om fersk ost og pålegg skal legges i matbokser for hver flygning.

  Når det gjelder SAS så flyr vi også charter for Apollo. Da er det de som sitter foran i charter pluss som får varm mat og de andre får kald mat og varme rundstykker, kaffe og te. Og så er det mulig å spare litt på reisebudsjettet å velge og ikke bestille mat for dem som ønsker det.

  Jeg tror det med mat og servering er litt forskjellig fra selskap til selskap.

  SvarSlett
 3. "Don´t you worry `bout a thing" fungerer altså bedre på TV enn i virkeligheta. Er jeg overraska? Nei...
  Æsj.

  SvarSlett
 4. Åhr, dette var dumt!
  Håper de ordner opp,
  om enn det går litt treigt.

  SvarSlett
 5. Så trist ! Lykke til med opprydding!

  SvarSlett
 6. Å huff av meg, så utrolig trist og kjedelig. Og den gode maten fra tre frysere, sikkert bær og sopp og sånt som dere har slitt for også?

  Vi hadde vannlekkasje og måtte skifte all parkett i en hel etasje i fjor. Jeg sutra og klagde voldsomt over de støyende viftene. Lykke, lykke til med all jobben og oppgjøret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vær sikker. 17 bokser jordbærsyltetøy var bare 14 dager gammelt.

   Det blir nok litt sutring fremover.

   Slett
 7. Fy f. dette er bare så meningsløst. Helt unødvendig jobb. Lykke til! Men så må jeg være litt positiv også, fordi jeg har lest igjennom alle dine innlegg om bryllupet. Jeg har planlagt å gjøre det men har ikke hatt tid i sommer. Det er så mange ting som er så likt mitt og Trygves bryllup. Låve, fri låvebar, ikke fokus på kaker, grill med nattpølser og band på låven. Utrolig moro å lese. Jeg må vise deg bilder en dag! :) FOR EN JOBB DU/DERE HAR GJORT! Du er et arbeidsjern og jeg er meget imponert! Brudepar og gjester må ha vært meget fornøyde, et flott og ordentlig opplegg! :))

  SvarSlett
 8. uff... ja jeg har tenkt på deg... dette var et innmari uvær! Jeg var på besøk hos ei venninde på Solboergmoen og kjørte hjem derfra sånn 22.30 på kvelden... Dvs det var så vidt jeg kom hjem... Dor hver nye vei jeg prøvde stengte rett forran nesa på meg.........

  Ang bryllupet. Det ble en sang, men det ble en morrosang der man må reise seg opp på tur. Og det passa fint, siden jeg rett før ble spurt om å holde takk for maten-tale... Noe bruden hadde glemt å snakke med meg om....... hehe.. men det gikk fint. Jeg takket pent for god mat og introduserte trimme-sangen min :)

  SvarSlett
 9. Nei og nei!! Huff. Jeg håper virkelig de kommer på pletten snart. God klem fra oss her.

  SvarSlett
 10. Uff, så utrolig trist. Kjenner jeg synes veldig synd på dere nå, og jeg håper virkelig dere fort får orden på sakene. Lykke til=) Vibeke

  SvarSlett