Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 7. august 2012

Veldig vått

 Mandag var våt, men om kvelden ble det veldig vått. Også inne. Rundt midnatt sto vannet høyt rundt hele huset.

 I perioder var det nesten elver langs kjellermuren.


Og nedkjøringen til kjelleren sto full.
Etter assistanse fra Sivilforsvaret med tømming Så det slik ut.Mye er ødelagt, men så langt har vi bare funnet et glass og en vase som er knust. Alt har faktisk flytt på vannet og landet sakte, men sikkert.

Forsikringstakst og restverdisikring neste.

Oppdatering: alt elektrisk verktøy, to store kaffetraktere, mat fra tre frysere har ligget under vann.

Har sett at alle hyllene med låveserviset har veltet, men jeg har ikke kommet inn i det rommet enda så jeg vet ikke hvor ille.

16 kommentarer :

 1. Så trist! Fikk litt perspektiv på regnvär og regnvär. Her har det begynt å bötte ned igjen, men vi er heldigvis langt fra oversvömmelse, og uansett er det ikke noen fare for vårt hus. Bare trist nå planter regner bort og man ikke kan väre ute.
  Jeg håper virkelig at dere kan får ordning på sakene, og krysser fingrene for at det ikke skal regne mer hos dere på en god stund.
  Lykke til med opptörkningsarbeidet!!!

  SvarSlett
 2. Uff og uff ://
  Da vil jeg ønske dere lykke til og at alt blir ordnet fort!

  Klemmer Bente

  SvarSlett
 3. A, nei! Dette var ikke moro! Haper at det gar greit med oppryddingen og ikke for mye ble odelagt. Haper ogsa forsikringsselskapet er greie...

  SvarSlett
 4. Å hælle måne. Så trist og lite man får gjort når det står på. I natt var det virkelig hardt regn, men vi bor heldigvis på en høyde så alt renner forbi. Lykke til med all oppryddingen!

  SvarSlett
 5. Ååååå så trist å se.... Det er så lite vi har å stille opp med mot naturkreftene.
  Sender dere masse varme tanker og håper ikke alt for mye av alt uerstattelig er ødelagt.
  Titti-klæmm!!

  SvarSlett
 6. Oi, dette ser ikke bra ut idet hele tatt. Håper dere får hjelp til det som nå behøves. Nå ønsker jeg dere noe hyggelig...

  SvarSlett
 7. Uff det var leit :( Håper det ordner seg fort

  SvarSlett
 8. Huff ja, dette uværet kunne vi godt ha klart oss uten. Håper du får hjelp til å ordne dette.

  SvarSlett
 9. Huff, da. Det var voldsomt til regn på de kanter. Det regna faktisk ikke så mye her.

  SvarSlett
 10. Huff da!
  Håper det ikke er så ille..

  SvarSlett
 11. Fy søren! Det der er ville naturkrefter!
  Håper dere får hjelp der det trengs!
  Mange tanker og tvitvi til dere!

  SvarSlett
 12. Nei og nei så trist at dette skulle skje hos dere, håper ikke låve servise er ødelagt, huff og huff ;(

  Klem fra Lisbeth.

  SvarSlett
 13. Huff så trasig! Vannet har jo stått halvveis oppetter veggen, jo. Ikke rart at det har gått med både elektrisk anlegg og annet gods. Selv om man er forsikra er det jo slett ikke gøy å se alt man har jobbe for å bygge opp ødelegges på den måten. Vann er lumske saker...

  SvarSlett
 14. Uff, for et sørgelig syn! Lykke til med opprydding, måtte den og forsikringsoppgjør gå smertefritt! Er glad i dag for å bo på en høyde! Og for at svigerforeldrenes hus er på rette siden av "Elva"...

  SvarSlett
 15. Jeg føler virkelig med dere, vi har ikke sluppet helt fri vi heller... Håper forsikringsselskapene ornder opp og holder hva de lover!

  SvarSlett
 16. Å Uff sa, så fælt å få kjelleren full av vann. Vi hadde noen cm med vann i kjelleren for noen år siden. Men det gikk heldigvis bra. Rakk å løfte fryseren opp før vannet nådde den. Ellers hadde vi ikke noe på golvet som det var farlig med. Alt stod på hyller eller bord. Heldigvis.
  Håper det går bra med forsikringsoppgjøret.
  Lykke til :)

  SvarSlett