Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 10. juli 2012

Kjenner du denne?

Jeg har ikke gjort noe forsøk på å lete i hagebøker eller på nettet etter denne.

For sannsynligvis vil en eller annen som leser dette vite det.
Blader og stengler er grågrønne, og planta er ca 60 cm høy.

6 kommentarer :

 1. Fløyelstjæreblomst eller Lychnis Coronaria, toårig, finnes også i hvit versjon og en blandet med rosa. Nydelig plante som lyser opp og frør seg villig vekk :)

  SvarSlett
 2. Jepp. Den har jeg ogsa og den har spredd seg langs hele huskanten. Veldig fin, synes jeg!

  SvarSlett
 3. Den er veldig lekker. Jeg fikk en avlegger av den av mamma som hun fikk av en venninne som bor på øya Tjørn utenfor vestkysten i Sverige. Mamma ble så imponert for hun hadde en hel hekk av den ved huset sitt. Nå blomstrer den så fint på andre året her i bedet hos meg. :)

  SvarSlett
 4. Hva blomsten heter vet jeg ikke, men det er sikkert riktig det som skrives over, den ligner nemlig litt på Fjelltjæreblom. Det jeg skulle kommentere var det flotte brudeparet. (",) Så hyggelig at det blei et vellykket selskap på alle vis.

  SvarSlett
 5. Ja de er en fløyelstjæreblomst som det nevnes over her:o)
  Har fen i hagen selv og er veldig glad i den.

  Heleneklem

  SvarSlett