Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 9. juli 2012

Jordnært

Heldigvis kom sola som bestilt da Fossesholm herregård åpnet portene for årets Jordnært. Dette er en hyggelig familiedag.I landbruksmuseet er det utstilt masse gamle redeskaper.


Som denne slåmaskinen som har kjørt på jordene her. Først etter hest, også ble trekket kuttet av for å brukes bak traktor.

Den moderne tid en synlig i museet ved flere touch-screen skjermer. Der kan man lese om utviklingen av landbruket på Eiker.

Artig er det selvsagt at det dukker opp bilder fra gården her.

Det gjør det også på veggen ut av museet.

Museets stolthet er den restaurerte og kjørbare Mogultraktoren fra 1918.
Ellers var det brødbaking
 Salg av lokalprodusert mat

Slakting av gris.

Ungene satt i over en time og fulgte intenst med.Dyr var det selvsagt på tunet, som denne kalven som ruslet rundt i band hele dagen.
 Bondelaget viste fram denne filmen om bygging av grisehus på nabogården vår.

3 kommentarer :

 1. Jeg kom bare lige forbi.
  Hvor ser det spændende ud.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  Her regner det. Jeg håber på tørvejr i eftermiddag.

  SvarSlett
 2. For ett flott sted! :) Moro å finne igjen bilder fra egen gård :)

  Slakting av gris er spennende ja. Eldste her var heelt fasinert, han minste ble skrekkslagen :P Han ville inn og sove. Hvilket han jo selvsagt fikk lov til :)

  SvarSlett
 3. SOM dere har "hengt i" i det siste. Flotte bilder fra bryllupet; SOM dere har jobbet med dette!
  Kjempeflotte kaker! Sikkert mange som har bruk for tips om hvit marsipan;)
  Og, jo, jeg vet omtrent hvordan man föler seg når man har flyttet noen tonn med sand og stein. Vet ikke hvor mange trillebårlass vi kjörte når vi skulle grunne for svömmebassenget;)
  Spennende med omvisning på gård. Griseslakt er nok litt i meste laget for meg, men ellers så det spennende ut.
  Her pleier flere bönder "åpne" sine gården i forbindelse med at kyrne slippes ut på beite. Ungene syns sånt er kjempespennende. Flott at böndene gör dette, syns jeg.
  Ha en flott uke!

  SvarSlett