Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 24. juli 2012

IKEA-hjelp


Om ikke bryllupet hadde vært umulig som ville det sikkert blitt litt vanskeligere uten IKEA. Noen uker før den store dagen gikk det opp for meg at IKEA var synlig tilstede gjennom hele arrangementet.

Fatene som minipaiene ble servert har jeg kjøpt på IKEA, men jeg finner dem ikke på nettsiden til IKEA nå.


Stoltrekkene ble sydd av Lill og Bomull Du kan lese mer om hvordan jeg sydde dem her.


Vin ble servert i Svalka og vann i IKEA 365+ . Vi bruker Dragon bestikk. Blomstene her er satt i en Galej telysholder. (Dekketallerken ble kjøpt på Nille. Det ble også de fleste telysholderne. Det ene settet bestikk ble kjøpt på Europris.)


Forretten ble servert på Myndig asjett, hovedretten på Färgrik tallerken, desserten på Öppen tallerken og i Galej telysholder. 

Gardinene som skapte stemning ved låveporten var sydd av Bomull


Kaffe ble servert i Färgrik krus og kake ble spist av Färgrik asjett.Bak bardisken hadde vi satt to Udden stålbenker. Den ga mye benkeplass til de som skulle servere i baren.All maten ble laget inne i huset, men vi hadde bygd et anretningskjøkken av Faktum og med Lagan benkeplater.


Mye av serviset blir lagret i Samla kasser, både i kjelleren og her på låven.


Flere av spisebordene på låven har vi laget selv her på gården. Da har vi brukt Vika bordben.
Det som egentlig er dukene kjøpt inn til låven er disse på bildet til venstre.  Sannsynligvis tømte jeg tilbudskassene.

(Det er forøvrig deilig å se hvor mye vi har fått gjort på  låven siden 2007.)Dette ble sikkert mye ensidig reklame, og jeg understreker derfor at jeg har ingen reklameavtaler med IKEA. Dessuten at alt dette ikke ble kjøpt i år. Her har det vært innkjøp etterhvert som behovet har kommet.

Nå skal jeg ut i hagen og forsøke å ta igjen det forsømte - og ikke minst nyte roseblomstringen. Så sannsynligvis blir det hagebilder i morgen.


10 kommentarer :

 1. Utrolig vakkert og fint - det er mye man kan finne på IKEA som gjør at man kan skape noe magisk på et ikke altfor stort budsjett:)

  SvarSlett
 2. Ann-Kristin Hansen24. juli 2012 kl. 10:46

  Hei
  Fant bloggen din på Facebook via IKEA.
  Kjempekoselig lesning og masse fine tips.
  Tusen takk for titten.
  Det blir nok ikke siste gangen jeg er innom denne bloggen.
  Ha en fin dag.
  mvh
  Ann-Kristin Hansen

  SvarSlett
 3. Så utrolig flott og inspirerende!:)Hilsen Else Britt

  SvarSlett
 4. Helt utrolig flott! Og til skikkelig inspirasjon for andre, med alle de ulike løsningene. Men jeg lurte på det skapet som står under Udden stålbenk, hva slags skap er det? For et slikt skulle jeg virkelig gjerne fått tak i.

  SvarSlett
 5. Kjempestilig! Lekkert med ulike yper tallerkener i serveringen, gjør det litt utenom det vanlige og spesielt. Og så likte jeg dansegulvet med belysningen. Sikkert en fin og moro feiring.

  Carina :)

  SvarSlett
 6. Så flott og gjennomført alt ble :-) Tillykke med overstått bryllupsfeiring, regner med brudeparet var fornøyde meg dagen ;-)

  SvarSlett
 7. guri!! dette er ett av de mest sjarmerende og idylliske bryllupet jeg har sett... ever!! fytti nå ble jeg sjalu OG glad på brudeparets vegner!!! dette kan nok VIRKELIG gå innunder enn uforglemmelig dag!!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar. Bare ta kontakt ved behov. Vi føler oss proffe nå og kan sikkert tilby magi for flere.

   Slett