Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 23. juli 2012

Festen

Det begynner å nærme seg slutten på bildene fra bryllupet, men først må jeg fortelle litt om festen.
Den inneholdt: dans, bar, kake, nattmat og noen overraskelser.

Brudeparet hadde laget spilleliste på Spotify allerede i desember, under mottoet: Alt vi kan gjøre nå er en fordel. Og spillelisten var i bruk når orkesteret tok pause.

Jeg hadde vel aldri trodd at det noen sinne skulle sitte et storband på låven vår. Og vi har hørt at lyden bar langt.Brudgommen var ikke vond å be da jeg lanserte ideen om å bygge en helt ordentlig bar. For fri bar var en av hans ønsker for bryllupet.

Barmenyen var gjort så enkel som mulig for de to som sto i baren hele kvelden.

Jeg hadde laget isbiter i flere uker, disse lå klar i store poser i fryseren i kjelleren. I tillegg til store og små glass vi hadde, så kjøpte vi inn en del plasglass i reserve. Erfaringen er at det brukes mange flere glass enn man kan tenke seg.
Brudeparet ønsket ikke stort kakebord - kun bryllupskake. Det var veldig enkelt å administrere. Og det var mer enn nok til alle. Jeg er veldig glad for at jeg ikke skulle presse kaker til et stort kakebord inn i allerede fulle kjøleskap.
Det var ikke engang lagt inn noen "kakepause", men de som ønsket kake og kaffe forsynte seg med det mens dansen fortsatte.

Den høye vasen er full med marsmallows.


Vi hadde montert LED-lyslist oppå alle bærebjelkene til taket. Det ga nok lys til festen, og en flott stemning. Fargene på lyslistene kan styres trådløst.Da det ble mørkt, og tiden for nattmaten nærmet seg ble det tent lykter på tunet. Noe så enkelt som drøyt 40 norgesglass med telys oppi i hjerteform ga en flott dekorasjon.


Og det ble tent fakler på låvebrua.
Under låvebrua sto grillene med pølser klar. Selvbetjening med pølsebrød, lompe, ketchup og sennep.

Det virka som om grilla pølser smakte godt. For det tok ikke lang tid før det var kø rundt grillene.

En annen mulighet vi drøftet var å servere varm suppe, men vi fant ut at det medførte mer forberedelser og mer arbeid ved serveringen.
Etterhvert kom avskjedens time. Ved en annen anledning ville vi organisert hjemreisen på en annen måte. Enten vært veldig tydelige ved bestilling at vi ønsker maxi-taxi eller vi kunne ordnet privat skyss tilbake til hotellet.

Brudeparet var vertskap, derfor ønsket de også å bli helt til slutt. Det var blitt lyst da de dro sammen med de aller siste gjestene.

6 kommentarer :

 1. Ser ut som dette ble et fantastisk bryllup=) Utrolig gjennomført selskap i fantastiske lokaler=) Det har vært veldig artig å følge med på forberedelser og bryllup=) Fortsatt god sommer til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Det ser helt fantastisk ut, tenk å ha et storband på låven a gitt! :-)

  SvarSlett
 3. Det ser jo helt fantstisk ut på låven da. Lysene, folkene og stemningen er jo ta å ta og føle på når jeg ser bildene. Storband og deilig kake. Og pølser er jo alltid en sikker vinner. :)

  SvarSlett
 4. Skal si du har hatt det travelt med alle de forberedelsene til dette bryllupet. Morsomt at du har dokumentert alt sammen. Fortsatt god sommer til deg! :-)

  SvarSlett
 5. Herlig med de enkle detaljene som ble så fine piff til det hele! :-) Og digget kakebordet og pølsegrillinga! Hvorfor skal alt absolutt være så overdådig og unødvendig når noe kan gjøres så enkelt og stilig! Kult med Storband på låven. :-D Og jeg kan ikke TRO at jeg har lest alle innleggene dine om et BRYLLUP! :-O Du må ha gjort masse som fenger selv en anti-brylluper da. :-D Bør være et bra kompliment! :-)

  Ha en fin tirsdag

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelige ord. Det var litt poeng at det skulle være avslappet stemning - til tross for hvite stoffservietter.

   Slett