Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 20. juni 2012

Det ble resultater

Jeg er heldig som har en egen fyllpass for hageavfall. det blir ekstreme mengder etter en dag i hagen. Jeg kjører ikke traktor, så det er mannens bidrag. Etter tømming i går ble skuffa nesten fylt opp igjen.

Men det ligger minst tre fulle her på en presenning og venter videre transport.
Som nevnt tidligere bruker jeg Rosenholm trädgårdsdesigner når jeg planlegger nye bed. Jeg henter opp et bilde jeg selv har tatt og kan plassere inn alle slags vekster. Her har jeg valgt hvite buskroser og blå toppklokke.


Utvalget hvite roser var ikke stort, så det ble to hvite klatreroser; Elfe og tre Salvie Blue Queen.

Jeg har noen gule klatreroser som jeg klipper til busk så jeg prøver det med disse også.I går startet pionblomstringen her.

Jeg håper at det regnet som er meldt til helgen ikke tar helt knekken på de tunge blomsterhodene.

4 kommentarer :

 1. Så flott da :) Pioner er jo så vakre. Har lett over alt for å finne noen som er flerårig, men har ennå ikke hatt hellet med meg.

  SvarSlett
 2. Å, så flotte pioner, Åshild! Jeg synes de er så majestetiske og beundrer alle som dyrker fram slike skjønnheter. La oss håpe at den meldte regnbygen finner et annet sted å reise.

  SvarSlett
 3. Mine blir alltid kjempe tunge og ramler til slutt ned og blir liggende på plenen så jeg tar gjerne i mot tips om hvordan de kan holde seg oppe hvis du har noen gode noen :)

  SvarSlett
 4. Et sånt rosa frodig bed vil jeg også ha... (",)

  SvarSlett