Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 10. mai 2012

Veldig vått

Det plager meg vanligvis aldri at lista over det som jeg skal gjøre ute i løpet av våren er lang. Det gjør det nå. Dette hører selvsagt ikke med til verken kriser eller katastrofer, men været begynner å bli en stor irritasjon.
Det har kommet nesten 10 cm regn siden påske. Det er faktisk nesten 3 ganger mer enn normalt. Her er det så vått nå at det tar lang tid før vannet forsvinner ned i bakken.
Perleblomstene lyser flott opp i bedet. Skogskjegg som står rundt vokser også bra. Men det er så sørgelig uryddig i bedene. Jeg har ikke rukket runden rundt med å klippe ned restene fra i fjor enda.
Settepotetene har aldri hatt så flott groer der de fortsatt ligger i kjelleren. Det er helt umulig å få frest opp området der de skal settes. Våt leire er lite medgjørlig.

Her skal det plantes hvite Hortenisa, blå Storkenebb og rosa Akeleier, men ikke engang besøk på et hagesenter frister.

Skal vi forenes i en sol-dans?

Mens jeg venter på annen værtype skal jeg brette sammen en tørr klesvask, og sy de siste bordkortene til bryllupet


11 kommentarer :

 1. Ja nå er det nok(med regn)og jeg blir mer en gjerne med på en felles sol dans ,da sier vi kl 2100 og den får vare ca 1 minutt sånn at vi er sikre på at solen kommer i morgen he he.

  Jeg kan se for meg sitteplassen din , det kommer til å bli veldig fint.(vi får vel ett bilde når den er ferdig.

  Ha en regntung og fin kveld , Marit.

  SvarSlett
 2. Usj, føler med deg. Her har det ikke regnet mye, men kaldt er det. Om du fortsatt er interessert i valmuefrø send meg adressa di så kommer de i posten. De spirer fint i regn også :)
  Ha fine dager med sol og varme.

  SvarSlett
 3. Ja, det holder nå. Jeg kjøpte meg værstasjon som ble koblet opp 19.april, og i følge den er det kommet 108 mm med regn siden da. Helt fryktelig spør du meg. Soldans er ingen dum ide, for her må alt prøves. Sitteplassen din blir helt sikkert veldig fin.

  SvarSlett
 4. Sukk, ja dette været er virkelig triste greier. Hos meg sier det bare schwupp når jeg går på plenen så vått er det enkelte steder. Kommer ikke videre med noen av prosjektene mine jeg heller... I følge både yr og storm er det ikke noe særlig solskinn i vente med det første. Jeg får vel gjøre som deg å ta fatt på prosjekter innendørs selv om tiltakslysten er like fraværende som solskinnet. Blomsterbedet du har planlagt høres kjempefint ut, nå er det jo tilbud på hortensia på Hageland også. Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 5. Huff, ja, nå må vi få litt varme igjen!

  SvarSlett
 6. JAAA, det gjør vi=) Fint vær her et par dager nå, men nå skal det bli kaldt og regn igjen... Håper du fort får bedre vær. Den sitteplassen kommer til å bli kjempekoselig=) Ha ei fin helg når den tid kommer. Vibeke

  SvarSlett
 7. Jeg er gjerne med på soldans!!! (",) Sydde bordkort hørtes forresten spennende ut, har du vist dem fram enda?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi synes bordkortene blir flotte, men de vises nok ikke fram før bryllupet er over.

   Slett
 8. Grått og våt. Ikke noen drømme-vår akkurat. Her blir det også smått med hagestell og tenk at det snart er 17. mai. Blir stusselig i kasser, potter og bed i år om ikke været blir bedre.

  SvarSlett
 9. Vi har hatt noen dager med opphold og sol,så noe har tørket opp etter regnet som bøttet ned tidligere.Men i morgen er det meldt regn igjenn.Har ikke rukket å bli ferdig med oppryddinga i bedene jeg heller :)
  Blir en fin sitteplass.Ha ei fin helg uansett vær :)

  SvarSlett
 10. Jeg er med! Jeg tar med ukulelen så blir det liflige toner til dansen også.

  SvarSlett