Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 14. mai 2012

Vårtegn - rabarbra

Jeg har aldri høstet rabarbra før 17.mai noen gang før. Til tross for netter med frost har rabarbraen klart seg.
Jeg skjærer ned rabarbra flere ganger gjennom sesongen og lager rabarbrasuppe. Den fryser jeg ned. Senere kan den brukes som  suppe til dessert, eller jeg blander i mer vann (og sukker) til leskedrikk.

Endelig har også tulipanene kommet. Disse høyreiste i dyp burgunder står ved bryggerhuset. 

6 kommentarer :

 1. Så artig at du har fått opp rabarbraen allerede, her hos må en denbegynt og komme, fine bilder, ha en fin kveld, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Så deilig med rabarbra! For meg er rabarbrasuppe og rabarbrasaft det beste når det er sommer!

  ha en fin uke videre!

  SvarSlett
 3. Mmmm, rabarbradesserter er skikkelig forsommer tegn. I fjor lagde jeg rabarbrasaft som ble kjempegod, men det var et styr å klemme det gjennom klede så jeg tror ikke det blir noen saftproduksjon i år.. Ang. drivhusplasten har den klart seg fint i vindværet. Har diverse hageplaner for uka:-) Ha en fortsatt fin kveld og god uke til deg også!

  SvarSlett
 4. tabarbra er noe av det beste i verden- god til allt! Vel, nesten da:) takk for tips om rabatt-planleggings program. Når jeg får litt bedre tid skal jeg undersøke det litt nærmere- det så jo veldig artig ut:)

  SvarSlett
 5. Mmm, man kan jo lage så mye godt av rabarbra. Det var et godt tips å fryse ned suppe, da får man jo utnytta all rabarbraen også uten å bli lei gjennom sommeren. (",)

  SvarSlett