Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 28. mai 2012

Vårtegn: eksplosjon

Etter "jukse-sommeren" i slutten av mars så har det vært heller kaldt og vått. Det er ikke lenge siden den siste frostnatta. Da varmen endelig kom eksploderte hagen. Mye rakk ikke mer enn å springe ut og så var blomstringen over. Som prydepletreet jeg viste i går og den blå syrinen i sørveggen.
Men syrinen ved låven står flott, og kommer til å gjøre det noen dager til.


Hvite blomster er det også på sibirkornellen


                     
                  Akeleie                                                             Sargeteple

Sildre

Rosehagtorn

Om noen får dager er årets siste vårmåned slutt og sommerens tre står for tur. Måtte det bli en solrik og deilig sommer, med mange flotte hagedager.

10 kommentarer :

 1. Mange fine bilder som skaper vårlengt... (",)

  SvarSlett
 2. Det gjer godt med ein slik eksplosjon i hagen!

  SvarSlett
 3. For et syn! Syrinen øverst er helt praktfull, sukk :)) Det er så deilig at det endelig ble sommer.
  Ha praktfulle hagedager.

  SvarSlett
 4. Så mange vakre blomstrende busker du har! Nydelige dager vi har hatt nå og vi får håpe på mange til framover:-) Jeg har vært så opptatt med jobbehelg og graving hjemme at jeg ikke har hatt tid til jordskokken dessverre.

  SvarSlett
 5. Rosehagtorn! Det er en jeg ikke har sett på kjempelenge. Der jeg vokste opp sto det en diger en ved trappa, og det var visst mye lus på den, tror jeg. Men, blomstene er bare ultrasøte :-)

  SvarSlett
 6. Åhh, jeg skulle gjerne vært i din hage! :)
  NYDELIGE bilder, jeg kan kjenne syrinduften helt hit til Asker. Og det minnet meg på at det er DET jeg skal ha i hagen min til neste år! Takk! :)

  Og god kveld i stua! :)

  SvarSlett
 7. Nydelig!
  Det jar spretta ut noe her også, annet enn Løvetanna he he.

  SvarSlett
 8. Så mange flotte blomster du har=) Man får bare nyte de finværsdagene man får når man bor i Norge. Fin ny uke til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 9. Nydelige blomster hos deg! Sargentelpe blomstrer her også, og hele treet er som en hvit sky! Noe rart har skjedd med min Rosehagtorn. Den hadde røse blomster, men så døde en av hovedgreinene, og etter det har den fått bare hvite blomster. Merkelig.
  Nyt sommeren og all blomstringen!

  SvarSlett
 10. Flotte bilder! Gjetter på at det dufter godt i hagen din!

  SvarSlett