Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








tirsdag 17. april 2012

Vårtegn - det går fort


Jeg har faktisk gått glipp av den fineste blomstringen til Forsythia i år. Disse blomstene bærer preg av den siste ukas regn og frosne netter.

Skuddene på Sibirkornellen har heller ikke likt de svært kalde nettene.















Humlene som vokser på hver side av inngangsdøra har utløpere over et stort område i år. Noen av dem skal få en helt ny plassering.



























Etter to dager borte fra hagen ser jeg at plenen faktisk trenger klipp. Selv om jeg pleier å klippe planen om våren er det mer for å få bort fjorårets brune tuster enn å klippe fersk gress.

Jeg har lagt hageplaner for helgen og håper at Storm har mer rett enn Yr.
For neste helg igjen fylles hagen (det meldes sol) og spisestua med hyggelige damer fra fjern og nær. Hvis du  blir fristet til å komme så må du sjekke med Trine trine@trineh.com om det fortsatt er plass.

5 kommentarer :

 1. Ja, det skjer ting ute i hagen, selv om ikke været er med oss. Håper på bedring snart!

  Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
 2. Har noe som henger litt med bladene her og pga snøen vi fikk i påska.Håper det blir skikkelig vårvær.
  Ha en fin onsdag.

  SvarSlett
 3. Det er bare så deilig når det gror! Idag så jeg for første dag, at det bittelille epletreet vårt har fått knopper. Det gledes!

  SvarSlett
 4. Forsythia er så fine når de blomstrer på bar kvist. Får håpe yr tar feil. De meldte det samme som storm for et par dager siden, men har siden skiftet mening. Jeg ønsker meg en helg med fint hagevær :-)

  SvarSlett
 5. Det har vært en litt trasig vår, værmessig iallefall, men som evige hageopptimister tror vi da på bedring ;) Her ser det ut som om krokusen leker gjemsel, snøen kommer og går et ett renn.... Hrmmfff.
  Ha en finfin onsdag åkkesom.

  SvarSlett