Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 23. april 2012

Opprydding

Til tross for det våte, triste og kjølige været så var jeg ute mesteparten av gårsdagen. Med min ekstremt ryddige datter som medhjelper gikk vi langt da vi ryddet under låvebrua. Langt, både bokstavelig og i mer overført betydning.

Jeg hadde lagt noen planer, men datteren kom med nye ideer.

Å flytte noen hyller herfra                                                        og hit
 
omfattet plutselig også 1000 kg tak- og murstein. 

Møkkakjelleren ble tømt for gammel moro (møkk) sist høst. Etter en vinter i friluft er den som kompost å regne og blir forflyttet til alle bedene etterhvert som de blir ryddet for våren. Men tømmingen har også frigjort et flott lagerrom.
  
Under låvebrua passet svigersønnens nylagde hylle av gamle materialer perfekt til teglstensmuren og fikk selskap av et kjøkkenskap av ukjent alder og opprinnelse,

All gjødsel har fått plass i den store kassa med hengslet lokk. Kassa var egentlig putekasse da vi bodde i byen, men her har mengden hagemøbelputer vokst ut av kassa. Nå er alt som er "lagervare" satt i kjelleren og bare de nødvendige redskapene står igjen under låvebrua. 

Heldige er vi som bare kan gå inn på låven og hente en flott kasse som passet helt perfekt til hageslangene.1 kommentar :

  1. Godt med masse lagringsplass, og for en stilig lagringsplass dere har fått til. Liker veldig godt tegelsteinsveggen med det flotte vinduet. Vi har selv et gammelt fjøl/låve som vi egentlig hadde bestemt oss for å rive, men nå har vi begynt å se på mulighetene for å renovere den i stede - for det er noe eget med slike gamle fjøs, nye muligheter åpner seg etter "bruksendringer" på en gård.
    Ønsker deg en fin ny uke!
    Titti-klæmm!

    SvarSlett