Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 4. april 2012

Mer Figgjo

For noen uker siden skrev jeg om mitt Figgjo-servise Gul Grete og lenket det til utfordringen som frkEplegrøts lille hus hadde. Jeg visste ikke at frkEplegrøt faktisk hadde en gave på lur. Trekningen gikk i min favør og ei bok om Figgjo kom i posten i dag.

 Jeg har allerede funnet mitt servise og jeg har skumlest litt her og der. Denne boka dreier seg ikke bare om design, men også om ledelse, ansatte og veivalg for bedriften. Faktisk en veldig interessant bok.

5 kommentarer :

 1. Veldig fint gavetips. Skal notere meg denne.
  Ellen :)

  SvarSlett
 2. Hørtes ut som intressant bok!
  Grattis med seieren!

  SvarSlett
 3. Gratulerer! Boka ser jo kjempefin ut. Jeg la igjen kommentar på Grete-innlegget ditt. Samler på gule Grete selv og prøver stadig å finne nye deler som er i god stand. Artig jakt. :)

  God påske til deg!

  SvarSlett
 4. Svar
  1. Boka heter: FIGGJO Formet av entusiasme gjennom 60 år, 1941-2001.
   Så det er en bedriftshistorie, og flott bok. Jeg skulle likevel ønske at det fantes en bok eller nettside som viste alle servisene som er produsert der, og som tok med seg Egersund og de andre keramikkverkstedene i det området i samme slengen.

   Slett