Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.




lørdag 10. mars 2012

Vin og sjokolade

Vårt første kriterie når vi leter etter reisemål i syden er AC. Ingen hotell eller leiligheter uten blir vurdert uansett flott beliggenhet eller pris.























Til tross for at nettsidene til reiseoperaratøren og hotellet Elba Charlota helt tydelig reklamerte med kalde netter,



så ble det +24 stillestående luft den første natta. Da får jeg virkelig pusteproblemer.

Hotellet skyldte først på tekniske problemer, men dagen etter ga de klar beskjed om at det var vinter og AC var slått av. Den søte, hyggelige, svenske guiden refererte så til reiseselskapets VIKTIG INFORMASJON som gir tilleggsopplysninger om air condition.

Jeg synes vel ikke at dette generelle forbeholdet gir reiseselskapet mulighet til først å tilby noe og å så helt reservere seg fra å innfri fullt ut.

Løsningen ble at vi fikk nytt rom uten ettermiddagssol, og med trekk fra havet om natta. I 19 grader sov vi godt.

Dagen etter kom det hyggelig hilsen fra Solia, med tilbud om kompensasjon. Den siste takket vi nei til, men sjokoladen spiste vi og vinen drakk vi opp.                                                                                                                                                                                          
Neste gang skal vi ha kontakt direkte til reiseselskapene spesifikt om hvilke steder vi er garantert AC om natta, og så kan vi ta valget utifra den lista.

7 kommentarer :

 1. Isj, ja. Skjønner at dere vil ha det kjølig om natta.
  Skjønt akkurat nå hadde jeg ikke sagt nei til noen tropenetter uten aircondition. Her er det vind/regn/vind/snø/regn/vind/hagl.
  Ellen :)

  SvarSlett
 2. Ja, det er veldig godt å ha=) Hyggelig å få vin og sjokolade, da! Det er jo alltid godt=) Håper dere har hatt en fin tur=) Vibeke

  SvarSlett
 3. AC er deilig om natta, synes også det er vanskelig å sove når temperaturen blir for høy. Håper dere fikk fine dager og netter til slutt!
  Beate

  SvarSlett
 4. Æsj, ikke moro. Men sjokolade er godt, da. Jeg fryser lett om natta så er ikke så opptatt av AC, men har opplevd det samme i sørlige Kina. Var der i november og det var norsk sommertemperatur ute og ettermiddagssol stekende mot vindusruta i 23. etasje. AC var slått av fordi det var "vinter". Gikk selvfølgelig ikke an å åpne de vinduene heller...veeeeldig varmt og innestengt.

  SvarSlett
 5. Enig med deg og bra dere sa i fra! Man må det. Å sove på et varmt soverom er nesten umulig og ødelegger ferien. Flott at de ordnet opp i alle fall. (Veldig kjekt innlegg, greit å være oppmerksom.)

  SvarSlett
 6. Pusteproblemer ved 24 grader? Godt jeg ikke har det problemet... Her er det minst 28 grader om natta i sommermånedene. Selvfølgelig har vi AC, men med en mann som "fryser" når det blir under 25 grader er det ikke greit... He he.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi antar jo at de som bor der fast har vent seg til sånn luft, men vi som har vindu åpent i kuldegrader får problemer med å sove. 40 varme i sola om dagen har vi derimot ikke vanskeligheter med.

   Slett