Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 9. mars 2012

Sammenplantning

Det er ny konkurranse på Moseplassen. Denne gangen er det både store og små sammenplantninger. Til tross for mange bilder av planter og hage har jeg få av sammenplantninger. Men det er klart at til sommeren da vet jeg akkurat hvilke kombinasjoner jeg skal fotografere.

 Jeg har valgt en av de største sammenplantningene vi har - bedet langs hele vestveggen.
 
Bedet ble planlagt helt symmetrisk på hver side av inngangsdøra,  men har blitt forskjellige etterhvert. 

I hele hagen har jeg valgt planter som bestemor kunne hatt for 50 år siden. De aller fleste blomstene er i fargene rosa, lilla og blått.   Det er den rosa pionen som dominerer i juni sammen med Storkenebbene, så kommer Lupiner og Prestekrager. Riddersporene avløses av Storhjelm. Samtidig blomstrer Hortensiaen, som er flott langt utpå høsten.
Besøk Anne og se alle de flotte bidragene.

7 kommentarer :

 1. Ah! Sommarslig og fint!

  SvarSlett
 2. Kjære Åshild,

  Tusen takk for hyggelig hilsen hos meg! Jeg tror jeg kan forsikre deg om at du pustet gjennom bok 1 =D Er så utrolig gøy å få slike tilbakemeldinger! Og nå er det jo bare litt over ei uke til bok 2 er i butikkene.

  Men den hagen din tar nesten pusten fra meg! Den er akkurat slik jeg ser for meg på Mattisheimen. Nydelig! Dessverre fikk jeg en heller traurig start på hagen i fjor, da musene spiste opp samtlige planter jeg satte ned ... :/ Det tok helt motet fra meg, rett og slett. Vet ikke hva jeg skal gjøre i år. Det koster penger å investere i nye planter, og i tillegg må de bæres langt før de kommer i jorda. Og neste gang jeg kommer opp, kan alt være forgjeves ... Vil jo så gjerne ha en blomsterrik hage, men så lenge det kryr av mus, ser det vanskelig ut.

  Ha ei nydelig helg!

  Klem Renate

  SvarSlett
 3. Lekkert!!...så flott inntil den hvite veggen...dette må da være vinneren:))
  Takk for kommentar...koslig du kikker innom meg:))
  God helg...håper på sol:))

  SvarSlett
 4. Så flott=) Jeg ønsker meg også en hage som bugner, og håper at det kommer om noen år=) Kjenner jeg gleder meg veldig til sommer når jeg ser bildene dine. Håper du får ei koselig helg=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Nydelig sammenplanting foran et kjempe flott hus!

  Ønsker deg lykke til! Klem

  SvarSlett
 6. Ååhh så vakkert! Det er et slikt bed jeg drømmer om. Helt i bestemors stil! Romantisk og landlig. Veldig vakkert mot det hvitmalte huset deres :) Takk for hilsen hos meg. Jeg ønsker deg en kjempefin helg. Klem Ellen.

  SvarSlett