Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 4. desember 2011

Gjærbakst - fullført!

Med sylferskt bilde som dokumentasjon:
Brød til julens frokoster og julebord er ordnet. Jeg er relativt ajour nå, men uka som kommer blir helt annerledes enn den oppsatte planen. Det skyldes besøkende lørdag morgen som vil ha en smak av juleforberedelsene på gården. Jeg har holdt igjen litt Sandkakedeig fra gårsdagens baking. Krumkaker jeg også skulle stekt i går blir utsatt til fredag, men litt også lørdag formiddag. Mens serinakaker tar jeg nok på tirsdag.  For kransekaker vi skulle stekt på tirsdag blir utsatt helt til fredag 16. Jeg har også tatt opp "bestilling" på pepperkakedeig. Så noen kilo til skal leveres denne uka.

Henger du fortsatt med? Jeg har sittet med rød penn og rettet kalenderen. Det er det som er så greit med en plan, - den kan endres.

9 kommentarer :

 1. Kjenner jeg ble litt svett på dine vegne;)....men sannelig så det ut som godbakst dette!

  SvarSlett
 2. Ohoi, når du først baker, så baker du! Beundringsverdig plan.

  SvarSlett
 3. Herlighet, så driftig du er! Jeg er mektig imponert!

  SvarSlett
 4. Du store min! Det var ikke småtteri, nei. Men det er jo så koselig å holde på! :-)

  SvarSlett
 5. Oi oi oi, dette så godt ut! Jeg må bare føye meg inn i rekken av de andre her som også er imponert over effektiviteten din :)))

  Jeg for min del har en plan om å lage litt krumkaker i løpet av kvelden, og ellers har vi hatt en runde med pepperkakebaking - men de er spist opp allerede ;)

  SvarSlett
 6. Å du store min ;)
  Får vann i munn,synes jeg kjenner nystektlukta ;)

  SvarSlett
 7. Imponert! Det var litt av en haug!
  Maria:)

  SvarSlett
 8. Du er virkelig en driftig dame! Her går det heller sakte med juleforberedelsene... Ønsker deg en riktig fin uke!

  SvarSlett
 9. Så flink du er:)) Imponert! Så deilig med hjemmebakst mmmmmm....

  Ha en fin uke som kommer

  SvarSlett