Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 6. desember 2011

Adventskalender 6.desember

I 1990 kom Portveien i reprise så jeg velger dette lille innslaget med Oslo fagottkor.
Så mye vinter og sne har vi vel ikke enda, men vi kan jo håpe på. Faktisk tenkte jeg på her om dagen at jeg burde ha klipt plenen, Det tror jeg aldri før har tenkt i begynnelsen av desember.

På kveldens program skulle det stått kransekake. Det vil si, i ganske mange år har jeg foretrukket å lage kransekakestenger. Da kan jeg ta opp så mange jeg trenger, og de kan legges på kakefatet sammen med de andre småkakene.   Til middag i dag foreslår jeg Pasta med tacosaus.Jeg har stokket om på programmet, og skal trille ut Serinakaker i kveld. Da blir det også tid til en tur innom vasketøyet. Så må jeg huske på å ta av mandler til sirupssnippene. Jeg bruker halve skolda mandler på hver eneste snipp, så jeg trenger noen hundre. Det burde vært gjort mens mandlene var myke- da er de enklere å dele.

4 kommentarer :

 1. Kransekakedeigen er klar her også. Planlegger å steke den idag... Vi får vel se hvordan de blir...

  SvarSlett
 2. Hoho, jeg tørker svetten av panna:O))

  SvarSlett
 3. Hei Åshild. Jeg gleder meg hver dag til din adventskalender. Blir inspirert til å gjøre litt jeg også. Håper Serinakakene ble bra. Lurt det med kransekakestenger, tar jo mindre plass også. Ser fram til å åpne din luke i morgen. Jeg fortsetter med kjøkkenskapene. :-) KW

  SvarSlett
 4. Serinakaker er noe jeg også klarer;) Men kransekaker må jeg kjøpe...

  SvarSlett