Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 5. desember 2011

Adventskalender 5.desember

I 1989 kom Vertshuset den gylne hale som julekalender i NRK. I dette programmet ble det brukt tegnspråk. Mine unger var iallefall veldig fasinert. Selv om serien gikk i reprise i 1994, tror jeg egentlig ikke den ble noen suksess.

I hveld skulle jeg ha laget deig til kransekake, eller forsåvidt marsipan. Jeg har skoldet alle mandlene og kan dermed bruke den samme deigen både til flotte lyse kransekaker og til konfekt.

Men om noen andre skal - så er oppskriften her. Når det gjelder kransekake er jeg fortsatt under opplæring. Deigen må være akkurat passe fast, slik at ringene holder fasongen under steking og blir seige inni.  Hvis den er for bløt vil deigen flyte utover under steking. Hvis den er for fast vil den ikke bli seig i midten.
Hva med fisk i folie til middag?  Dette er en rett jeg virkelig anbefaler. Kraften fra fisken blander seg med creme fraiche - deilig å knuse potetene i!

Jeg kommer til å handle den 3.omgangen med varer etter jobb. Det inkluderer fløte og sirup til sirupssnipper/pepperkaker, brus og øl. Så må jeg bestille knoker til Sylte. Det siste på den nye lista blir å lage deigen til Serinakaker.

4 kommentarer :

 1. Dette er en julekalender som mine barn husker veldig godt. Vi har lurt på hvorfor ikke denne har blitt populær.

  Bente

  SvarSlett
 2. Denne kalenderen fikk jeg nesten ikke med meg...
  Jeg følger med på dine forberedelser, er imponert;)
  Kos deg masse, klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Jeg husker denne julekalenderen kjempegodt jeg! :)

  Tror jammen jeg husker noen av tegnene også : )

  SvarSlett
 4. Fine tilbakeblikk på julekalenderne! Og så kan jeg ikke la vær å bli "søkk-imponert" enda en gang.
  Gode adventsdager!
  Beate

  SvarSlett