Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 22. desember 2011

Adventskalender 22.desember

I år er det vintersolverv i dag. Det varierer mellom 21. eller 22. desember som har den lengste natta og den korteste dagen. De fleste synes det er deilig å tenke på at det blir lengre og lengre dager fremover. Selv om det enda tar noen uker før vi merker det.

Den rødnesa reinsdyret var opprinnelig en figur i en barnebok fra 1939 og er gjennom årene blitt en del av julen over hele verden. I 1949 ble sangen fremført for første gang, og utgitt på plate samme år av Gene Autry. Gjennom tidene har de fleste kjente sangere hatt denne melodien på julerepoutoaret.  Og Rudolf har vært med i de aller fleste amerikanske julefilmene.
Nå skal jeg pakke mat til 60 i bilen før jeg kjører. Og i kveld skal jeg foreta det 5. og siste innkjøp før jul. Det inkluderer blant annet en del av middagene i romjula.

Når jeg kommer hjem skal jeg ta opp ribba fra fryseren, pakke inn resten av julegavene og litt annet småtterier som aldri kommer med på lister.

I år har jeg tatt fram en gipsbolle jeg har funnet på gården. Jeg husker at mine besteforeldre hadde denne framme til jul. Den er faktisk også laget helt lokalt, på nabogården. Det er støpt inn lyseholdere som en del av bollen og der passer juletrelys akkurat. Jeg husker ikke hva de hadde oppi, men jeg synes det passet fint med noen mini-julestjerner.

Det siste paret grytekluter trekkes mellom de som kommenterer denne uka.

4 kommentarer :

 1. Så deilig å høra at til og med du ikke klarer å få alt med på listene:) Det er liksom det som fyller de siste dagene før jul, alt det ekstra man kommer på i siste liten. Det hadde blitt jul UTEN, men blir ekstra koselig MED.
  God jul til deg og dine.
  Klem Bea

  SvarSlett
 2. Bare innom for å ønske deg og dine en RIKTIG GOD JUL OG ET GODT NYTTÅR!!

  Heleneklem;o)

  SvarSlett
 3. Det høres u som du har alt under kontroll;) Nydelig bolle med lys og stjerner!
  Her er formen fremdeles noe laber med bihulebetennelse i tilleg til hals, men regner med at alt har en ende, også dette:O)
  Nyt innspurten, du er bare god:)

  SvarSlett
 4. Ønsker deg en riktig fin og trivelig julehøytid!

  SvarSlett