Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 21. desember 2011

Adventskalender 21.desember

Svært mange er i ferd med å pakke for å dra hjem til jul. Det er studenter som skal hjem til foreldre og venner, eller det er hele familier skal besøke foreldre, svigerforeldre og besteforeldre. Denne turen hjem er mer spesiell for de fleste enn andre turer gjennom året. Det knytter seg mange forventninger til julen og det  kan bli vanskelig å innfri alle. Mitt viktigste råd er å bli enige om hva dere skal spise julaften. Det må være lurere å servere et av de mange tradisjonsrike måltidene og så servere de andre senere i julen, enn å serevere alle sammen samtidig. I så fall vil nye generasjoner være usikre på om det skal være pinnekjøtt og surkål, eller lutefisk med brun saus.
Selvsagt musikk i dag er
Jeg må forberede morgendagens oppdrag med en del matlaging i større mengder. Vasking av bad står også på dagens program.

Ellers har selvsagt nissene flyttet inn på kjøkkenet slik de gjør hver jul.


1.juledag trekkes det siste paret grytekluter blant alle som legger igjen kommentarer.

4 kommentarer :

 1. Forventninger ja, det er det. I dag kommer de første, datter og barnebarn fra Kreta :-). I morgen, m tog, to barnebarn fra Bergen, etterfølges av foreldre noe senere. Gleeeeder oss masse!
  Enig ang mat, skjønner ikke de som skal servere alle typer på en gang.
  Fortsatt god dag! I morgen er det solverv: :-) hilsen K

  SvarSlett
 2. Så koselig det var i vinduskarmen hos deg, da :) Herlig julestemning.

  Ønsker deg ei riktig God Jul !

  SvarSlett
 3. Fint julevindu! Og fin sang som jeg gråter av hvert eneste år, og må snu meg bort så ikke ungene skal avsløre hvor sippete mor egentlig er...egentlig er det vel en juletradisjon det også.

  SvarSlett
 4. Gryteklutene er vel ankommet! De er så fine at jeg tør nok ikke bruke dem. De får heller være en del av kjøkken pynteni jula. Tusen takk! :-)

  SvarSlett