Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 19. desember 2011

Adventskalender 19.desember

I går kveld ble Fru Underberget trukket ut til forrige ukes grytekluter. Som vanlig kan du velge mellom disse julerelaterte eller et par i egne valgte farger.

For ordens skyld må jeg presisere alle mine kasser med julepynt ikke er fylt til randen. Jeg synes det er enklere å fordele pynten i kasser dedikert til hvert rom. Dessutene blir ikke kassene så tunge. Det var de før.
Fra 2001 og fram til i år har som oftest også TV Norge hatt julekalender. Målgruppene for de ulike seriene er nok fortsatt forskjellig, som i år når TVNorge sender Nissene over skog og hei. Mens NRK sender Blåfjell som appellerer til de aller yngste. Jeg innser at da huset ble tomt for små, mellomstore eller store barn så valgte nok vi som var igjen helt andre programmer i førjulstiden.

Jeg trekker derfor igjen fram Skomakergata, den gikk i reprise i 2001 og for siste gang i 2003. Også i år har presset vært stort på NRK om nye repriser, men NRK har bestemt seg. Begrunnelsen for at de ikke sender på nytt er nok mer innslagene med Jon Blund. Den norske teksten dreide som om barns rettigheter, og var spesialskrevet i 1979 som var FNs internasjonale barneår. Slik innslagene er bygd inn i hvert program er det visst vanskelig å sette inn noe annet.

Jon Blund fantes i to versjoner i sitt hjemland Tyskland: Unser Sandmännchen og der Sandmännchen, henholdsvis i øst og vest. I øst ble dukken brukt i politisk progaganda overfor barna.

Jeg har kjøpt Skomakergata på DVD og vil teste den på neste generasjon barn. Som avslutning på serien om julekalendere kommer derfor dette. Selvsagt.


På den store planen i dag står rengjøring og pynting. Det er også det som skal skje.

Vi tar en juksevariant av pasta carbonara til middag idag.

1 kommentar :

  1. Husker det var et sjokk å få vite at søte Jon Blund var en propagandafigur. Som barn betrakta vi han kun som en uskyldig fyr på barne-tv..

    SvarSlett