Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 20. desember 2011

Adventskalender 20.desember

Dette er førjulskveldstemning.

Det er kun rengjøring og pynting som skjer i dette huset nå. Bortsett fra at julekortene endelig skal sendes i dag, og at alle syltene også er hentet og på vei til sine eiere.

I går gjorde jeg ferdig spisestua og gjesterommene. Det er så hyggelig å åpne eskene og henge opp pynt som vi har hatt i mange år. Her ihuset er pynten enten laget til et bestemt sted som snøfnuggene i spisestuevinduene.


Eller kjøpt, som istappene som henger i vinduene i vindfanget.  


I fjor før jul så jeg en flott krans med juletrekuler. Det var en god måte å bruke opp alle våre røde kuler, og nå skal den henges opp i en leilighet med grå vegger.
                    
Og så er 60 julekort klar for postskassa. Jeg synes det er stas å hente inn posten om dagen for innimellom all reklamen ligger det også et og annet julekort til oss.

Det siste paret grytekluter trekkes om kvelden på 1.juledag blant alle som kommenterer denne uka.

3 kommentarer :

 1. Så mye fint. Skikkelig jul hos deg. Var på julesida di, bakte kokosmakroner etter din oppskrift :) De ble kjempegode, så tusen takk for julesida, den var utrolig fin.

  SvarSlett
 2. Så nydelig.

  Lurer på om alt er like nøye gjennomtenkt hos deg?
  Det tror jeg, nemlig.
  :)

  SvarSlett
 3. Ser ut som om du vil få en koselig jul i heimen:)
  Ha en fin dag!
  Maria:)

  SvarSlett