Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 17. desember 2011

Adventskalender 17.desember

Det er en uke til julaften. Vi skal ha middag for to, så forberedelsene til den dagen er helt i rute. Gaver til alle er ordnet. Kaker er bakt og mat er enten kjøpt eller bestilt. Likevel er det fortsatt en lang liste. Nå dreier det seg mest om pynting.

Jeg som ikke har små barn planlegger som om ikke noe annet skal skje enn nøyaktig det som står på listene, men det gjør det selvsagt. Og det burde jeg visst skjer.

Det er enkelt å inngå avtaler når tiden virker endeløs, og planen virker helt grei. Det er verre å innfri når tiden må brukes på helt andre ting. Jeg får sette inn et ekstra gir og bruke mindre tid på stolen her - så får jeg det nok til likevel.

I 1999 var det Jul i Blåfjell. Og når man ikke har barn i riktig alder så har jeg heller ikke fått noe forhold til denne serien. Derimot hadde jeg veldig sansen for Julekalenderen til NRK nett i 2008 med Hildegunn Moltubakk.


Dette står på den opprinnelige planen: Vaske kjøkken. Julegardiner. Sende julekort. Kjøpe juletre.
 
Å kjøpe juletre og kornnek er mannens oppgaver. Erfaringsmessig er det lurt å gjøre dette rundt den 15. Å vente for lenge kan være risikabelt. Da er ofte den beste trærne allerede solgt. Han sa at han skulle kjøpe juletre i går, så jeg bekymrer meg ikke over det før det kommer inn i huset lille julaften.
 
Jeg har bestemt meg for å vente med gardinene til i morgen. Det passer ikke helt med lilla adventslys til de gardinene som skal opp.  Jeg vil nemlig ha tent det 4.lyset før jeg rydder bort alt det lilla.

Hva jeg skal bruke dagen til? Jeg har laget en liste som blant annet inneholder å stryke kjøkkenhåndklær og  skure kjøkkengulvet.

4 kommentarer :

 1. Ja jeg har roet helt ned med jula jeg også , kunsten er å kose seg med de små hyggelige forbredelsene.
  Her er det ikke små barn heller så tempraturen er ikke så høy lenger.

  Takk for fin kommemtar på mine bilder.

  Ha en fin helg , juleklem fra Marit.

  SvarSlett
 2. Ah, Hildegunn er bare helt herlig. Jeg er fra Sunnmøre og jeg kan garantere at den dama finnes på ordentlig. På Sunnmøre.
  Ellen :D

  SvarSlett
 3. He he, jeg synes Hildegunn er helt herlig. Bare alle de kårni dobbeltnavnene er jo underholdende. Var på et show i Oslo med denne figuren for mange år sida og jeg los å jeg grein. Særlig da hu demonstrerte en trimmaskin, iført skjørt og cardigan selvfølgelig.

  SvarSlett
 4. Tusen, tusen takk for kjempesøte grytekluter:) De er så fine at jeg ikke har råd til å bruke dem. De får være til pynt:) Ha en fin kveld. Vibeke

  SvarSlett