Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 18. desember 2011

Adventskalender 18.desember

I 2000 sendte NRK Amalies Jul i reprise, mens TV2 hadde Vazelina Hjulkalender. Her er vignettmelodien:
Det var en syltynn historie, men med god musikk. En del av Vazelina bilopphøggers reportoar var skrevet inn i serien. Det var flere artige karakterer, spilt av kjente skuespillere, og Bruspulverguttene er noen av dem.
Den barnslige teksten har en flott snert som man må være voksen for å forstå.

Flere steder kalles den siste søndagen før jul for skittensøndag. Da skulle det vaskes og ryddes før pyntingen kunne starte.

Som oftest er dette også 4.søndag i advent. Det betyr at til og med jeg er klar for julepynt. Så på min liste idag er det aller første å ta ned alle kassene med julepynt fra loftet. I dag med 13 minus blir det en kald fornøyelse.

På den store planen i dag står: henge opp granbargirlander, lage karameller, marsipan og brente mandler, vaske og stryke glasshåndklær.

På min nye liste står: pynte pepperkakehuset-/gården. Rene kjøkkengardiner. Jeg fylte skuffen med kjøkkenhåndklær i går så den kan krysses av.

Dagens middagsforslag er: Lasagne Jeg har ferdig kjøttsaus i fryseren, da er lasagne ganske raskt å lage.

Det er ny trekning i kveld kl 22 blandt dem som har kommentert denne uka.

2 kommentarer :

 1. Her er det ikke stress, og det vi ikke får gjort tar vi en annen gang. Ingen presentasjonsangst, for å si det sånn. Ingen syv salg, pga allergi for hvetemel og meieriprodukter. Kommer sikkert til å kjøpe en boks med pepperkaker, he-he. Skal lage litt marsipan senere i dag, tenkte jeg. Og få Gubben til å flytte på et digert skap, så kanskje jeg får litt ordings i stua:DDDD Ribba ligger i fryseren, sammen med minkalkun. Julegavene er i boks, eller rettere sagt under juletreet, og juleteet er på plass. Endelig!!! For nå har jeg prøvd det meste av alternative juletrær, he-je.Nå har Gubben oppdaget youtube, og jeg er klar for en kopp kaffe før vi tar en tur ut i det fiiiine været. Klem Grethe

  SvarSlett
 2. Takket være en raus giver, ble den første mølja spist i går! deilig!!!!
  Julefrokost på Betel i formiddag og Nøtteknekkeren i Bærum kulturhus kl 14. En flott 4. juledag.
  Er ferdig med det som er gjort og er fornøyd med det. Min ene datter ønsker Oberstinnans festsild og den er klar. Hva teller mer enn at barna får det som ønskes når de kommer "hjem" til jul.
  Takk Åshild for hva du deler og gir inspirasjon og mot til å prøve. Tradisjoner :-))) bør man ta vare på. Klem fra KW

  SvarSlett