Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 2. november 2011

For 5 år siden del 1

For 5 år siden var vi i innspurten av ombyggingen av det store huset på gården. Det som sto på programmet da var pussing.
Kjøkkengulvet og et soveromsgulv før sliping. Begge disse gulvene var originale fra 1700-tallet. På soveromsgulvet hadde det vært sponplater og vinylbelegg. Vi hadde derfor dratt ut hundrevis av stifter


Sliping igang på det ene soverommet. Og kjøkkenet er ferdig.

Vi pusset også ned grunningen på de to soverommene i 2.etasje. Så ble alle veggene og tak vasket rent for pussestøv.


Tilslutt fikk det ene soverommet første strøk med maling. Denne fargen er 3010-R80B og jeg tror at den kalles gustaviansk blå. Åpning til venstre inn til garderobekott og til høyre til badet. Tømmerveggen er bærevegg på tvers av huset. Og tømmerstokkene ble "stemplet av".

Prosessen var helt Ok da vi holdt på, men nå er jeg overlykkelig over å være ferdig.

5 kommentarer :

 1. Helt sikkert mye jobb, men aiaiai, så fint!
  :)

  SvarSlett
 2. For en jobb det må ha vært, men et flott resultat!!

  SvarSlett
 3. Kjempe inspirerende å se! Det er gøy å jobbe når man ser slike fine resultater;)
  Har du noen tanker/erfaringer om behandling av gulv etter sliping? Vi leker litt med tanken på hvit panellakk på kjøkkengulvet, men har ikke helt bestemt oss..;)

  Ha en fortsatt fin onsdag!

  Marita

  SvarSlett
 4. Mye jobb ja, men et kjempefint resultat!

  SvarSlett
 5. Hei og hå! Du har vunnet et valgfritt handlenett hos meg. Det var på ditt lodd nr 2, så det var jammen flaks! Gå i eplabutikken og finn ut hvilket du vil ha, og send meg en mail på surresilje@gmail.com.
  Gratulerer!

  SvarSlett