Den våte sommeren og jordsmonnet her har gjort at tidligpoteten Berber først nå har fått passelig spisestørrelse. Det er dessuten en kraftantrengelse å spa opp potetene for det er fortsatt så vått og hardt i bakken.
Men potetene ser fine ut og smaker så godt at det er verdt arbeidet.
Til våren skal vi kjøre ut noe gammel hestemøkk og blande i jorda sammen med en del sand. Det vil forhåpentligvis gjøre jorda mindre kompakt.
Jordskokkene har tydelig trivdes i plantekassa si. Der fylte vi i en sandholdig jordtype da vi flyttet kassene i vår.
Vi har en kjempeavling i år. Det som er greit med jordskokk er at den stå i jorda gjennom hele vinteren og spises på våren.
Helt enkel å skrelle er den ikke. Jeg bruker potetskreller der det er mulig og så en liten arbeidskniv. Jordskokk blir fort brun så jeg legger den rett i en bolle kaldt vann.
I kveld blir det altså jordskokkpurè som tilbehør til oksefileten.
Smaker ekstra godt når det kommer fra egen hage. Min far dyrket poteter bak i hagen når vi var små, og vi barn elsker å ligge mellom rekkene og spise rå poteter, snacks!
SvarSlettSå herlig å nyte egen avling!
SvarSlettSå gott, jordskokk, mums! Någon dag till veckan ska jag se om jag har någon jag också. Så kul att ha egenodlad mat till middag :)
SvarSlettHei og takk for ord om epler! At eplemosten vil gjære var ukjent for meg, så tusen takk for at du sa ifra!
SvarSlettHørtes godt ut med jordskokkpuré!
Ha en fin dag!