Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 2. oktober 2011

Markens grøde

Det er virkelig stas å hente inn egne grønnsaker. I realiteten har vi bare poteter og jordskokk i år, men så smaker de til gjengjeld svært godt.

Den våte sommeren og jordsmonnet her har gjort at tidligpoteten  Berber først nå har fått passelig spisestørrelse. Det er dessuten en kraftantrengelse å spa opp potetene for det er fortsatt så vått og hardt i bakken.

Men potetene ser fine ut og smaker så godt at det er verdt arbeidet.

Til våren skal vi kjøre ut noe gammel hestemøkk og blande i jorda sammen med en del sand. Det vil forhåpentligvis gjøre jorda mindre kompakt. 

Jordskokkene har tydelig trivdes i plantekassa si. Der fylte vi i en sandholdig jordtype da vi flyttet kassene i vår.

Vi har en kjempeavling i år. Det som er greit med jordskokk er at den stå i jorda gjennom hele vinteren og spises på våren.

Helt enkel å skrelle er den ikke. Jeg bruker potetskreller der det er mulig og så en liten arbeidskniv. Jordskokk blir fort brun så jeg legger den rett i en bolle kaldt vann.

I kveld blir det altså jordskokkpurè som tilbehør til oksefileten.

4 kommentarer :

 1. Smaker ekstra godt når det kommer fra egen hage. Min far dyrket poteter bak i hagen når vi var små, og vi barn elsker å ligge mellom rekkene og spise rå poteter, snacks!

  SvarSlett
 2. Så gott, jordskokk, mums! Någon dag till veckan ska jag se om jag har någon jag också. Så kul att ha egenodlad mat till middag :)

  SvarSlett
 3. Hei og takk for ord om epler! At eplemosten vil gjære var ukjent for meg, så tusen takk for at du sa ifra!
  Hørtes godt ut med jordskokkpuré!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett