Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








søndag 4. september 2011

Epledessert

Dette smaker mye bedre enn det muligens ser ut.

Normalt beregner jeg 1 eple/person. I dag tok jeg 2.

Eplene skjæres i skiver som til eplekake. Ha eplene i en ildfast form. Til 8-10 epler strødde jeg over 1 pose hakka mandler. 4 skiver med margarin tilsammen ca 100 gram, 4 ts kanel og ca 1 dl sukker.
Settes i varm ovn 200 grader og stekes i ca 1 time. Bland litt av og til.

Serveres varm sammen med en god vaniljeis.

Det var så lite igjen at vi burde ha spist opp det også.

Selv om jeg kommer til å lage mer eplemost, eplemos, eplesyltetøy og skjære mange poser epleskiver så er jeg ferdig med epler her for i år.

9 kommentarer :

  1. Ser fristende ut, elsker epledesserter! Kjenner at jeg får vann i munnen...

    SvarSlett
  2. Yummi! Kanskje du kan ta epledessert til frokost i dag, da vet du!

    SvarSlett
  3. Jeg fikk noen epler av svigermor i går så dette skal jeg gjøre i dag. Så kjempegodt ut! Takk for tips! :)

    SvarSlett
  4. Det så godt ut ,den kommer på bordet her i kveld ,takk for tipset.
    Ha en fin søndag , Marit.

    SvarSlett
  5. Mmmm..det så kjempegodt ut, passer fint til dessert etter søndagsmiddagen , ha en fin søndag, hilsen Lisbeth ;O)

    SvarSlett
  6. Nå fikk jeg vann i munnen! Det ser smaskens ut!
    Takk for oppskrift, den skal definitivt prøves ut:-D

    Ha en fin søndag!
    Heleneklem

    SvarSlett
  7. Dette så direkte nydelig ut, og samtidig lettvint..det liker jeg:)
    Takk for link til kjøkken..spennende å se hva folk gjør; evigheter siden jeg så på kjøkken. Har faktisk valgt bort mikroen, har den fine stående på benken som aldri er i bruk...
    Nyt kvelden, klem fra meg;)

    SvarSlett
  8. Takk for oppskrift!

    Så skikkelig herlig ut.
    :)

    Passer vel godt til de syrlige, norske eplene, tenker jeg?..

    SvarSlett