Normalt beregner jeg 1 eple/person. I dag tok jeg 2.
Eplene skjæres i skiver som til eplekake. Ha eplene i en ildfast form. Til 8-10 epler strødde jeg over 1 pose hakka mandler. 4 skiver med margarin tilsammen ca 100 gram, 4 ts kanel og ca 1 dl sukker.
Settes i varm ovn 200 grader og stekes i ca 1 time. Bland litt av og til.
Serveres varm sammen med en god vaniljeis.
Det var så lite igjen at vi burde ha spist opp det også.
Selv om jeg kommer til å lage mer eplemost, eplemos, eplesyltetøy og skjære mange poser epleskiver så er jeg ferdig med epler her for i år.
Ser fristende ut, elsker epledesserter! Kjenner at jeg får vann i munnen...
SvarSlettYummi! Kanskje du kan ta epledessert til frokost i dag, da vet du!
SvarSlettDet hørtes deilig ut!
SvarSlettJeg fikk noen epler av svigermor i går så dette skal jeg gjøre i dag. Så kjempegodt ut! Takk for tips! :)
SvarSlettDet så godt ut ,den kommer på bordet her i kveld ,takk for tipset.
SvarSlettHa en fin søndag , Marit.
Mmmm..det så kjempegodt ut, passer fint til dessert etter søndagsmiddagen , ha en fin søndag, hilsen Lisbeth ;O)
SvarSlettNå fikk jeg vann i munnen! Det ser smaskens ut!
SvarSlettTakk for oppskrift, den skal definitivt prøves ut:-D
Ha en fin søndag!
Heleneklem
Dette så direkte nydelig ut, og samtidig lettvint..det liker jeg:)
SvarSlettTakk for link til kjøkken..spennende å se hva folk gjør; evigheter siden jeg så på kjøkken. Har faktisk valgt bort mikroen, har den fine stående på benken som aldri er i bruk...
Nyt kvelden, klem fra meg;)
Takk for oppskrift!
SvarSlettSå skikkelig herlig ut.
:)
Passer vel godt til de syrlige, norske eplene, tenker jeg?..