Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 30. august 2011

Frosne epleskiver

Selv om det er god plass i fryseren(e) så fyller jeg ikke opp med eplekaker. De er gode opptint, men enda bedre nystekt.

Jeg fryser bort epleskiver.De kan også brukes til en fantastisk god epledessert.


Plastposene på 4 liter rommer akkurat mengden til en eplekake i langpanne. Når jeg skal bruke epleskivene så slår jeg bare litt på posen slik at skivene løsner fra hverandre. Jeg legger de frosne i kakerøra. Fordi eplene er ferdig i skiver er det veldig raskt å lage en eplekake. Kaka blir faktisk enda saftigere fordi de frosne eplene inneholder mer vann enn de ferske.

jeg har oppdaget at innlegg som ser Ok ut på min PC blir helt feil når skjermen er større. Hva kan jeg gjøre for at det blir bra på alle typer skjermer?

6 kommentarer :

 1. Det var jo et veldig godt tips. Eplesyltetøy som du skriver om i et tidligere innlegg, frister det også å lage.
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 2. Så lurt det skal jeg gjøre også ,takk for tipset.
  Ha en eplefin kveld ,Marit.

  SvarSlett
 3. Aha!
  Og en god oppskrift har du liggende?..
  :)

  SvarSlett
 4. Så smart!

  I følge min mor er min sitronbeholder kjøpt et sted på Gulskogen-senteret, mens hennes eksemplar er kjøpt hos Traktøren i Kongsberg.
  Jeg har enda ikke prøvd min, men hun sier at den er veldig praktisk, sitronen mugner ikke som den gjør når den er pakket inn i plast, og den tørker ikke inn som den ville gjort når den bare ligger løst i kjøleskapet.

  SvarSlett
 5. Kjempe lurt! Det skal jeg huske når vi plukker eplene på hytta:)
  Jeg tror ikke det er noe du har gjort med dine innlegg som er feil, men vi har jo forskjellige innstillinger på pc`ene våre. Noen stiller kanskje skjermen på mer enn 100% størrelse og da kan det bli problemer med å se hele blogginnlegget..
  Så godt å høre du har fått så god sommerfarge i år, det må jo bety at vi tross alt har hatt noen fine dager vi kan ta med oss inn i høstperioden.
  Klem

  SvarSlett
 6. Var og plukket epler i går så det passet bra med et smart tips! Takk! Hege

  SvarSlett