Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 14. august 2011

Åpen hage i øsregn

Etterhvert som det nærmet seg klokka 12 ble himmelen gråere og gråere. Nesten før de første hagegjestene var kommet så var alle stolputer blitt våte. Heldigvis hadde vi ryddet unna trappematerialer slik at vi fikk tak over kaffen og kringlen under låvebrua. Jeg fikk byttet til goretex etter en stund.

Til tross for regnet må det ha vært mellom 80 og 100 personer innom her. Det har vært så artig.

Noen kom fordi de hadde lest avisen i går. Noen kjører stadig forbi og har sett alle forandringene og meg i arbeidsklær. Noen har vært på Hageselskapets nettside og skulle i løpet av dagen besøke så mange hager som mulig. Noen har også lest bloggen min.

Jeg fikk lite tid til å snakke med folk om planteforslag og drivhus. Men på innkjøpslista mi nå står hvertfall Floks og Dagliljer. Og jeg har lært noe viktig om drivhus. Det bør ha tak av glass. Da vil varmen fra en liten varmeovn tine snøen på taket og man slipper å måke. Det betyr at et fremtidig drivhus kan plasseres bak låven et eller annet sted. Det blir ikke neste sommer. Da skal jeg bare pusle med det som allerede er her.

Nellik passer uansett godt i hagen vår. Begge disse er hagenellik (Dianthus caryophyllus). Hvorfor kan ikke sorter som er så ulike få egne navn?

9 kommentarer :

 1. Så gøy med så mange besøkende! Skikkelig kjendis. ☺

  SvarSlett
 2. Så kul att dagen blev vellykket til tross været idag. Blir det en ny dag neste år så kommer jeg på besøk jeg og :)

  SvarSlett
 3. Godt jobba i regnet.

  Drivhus med glasstak? Hm-ikke hvis det skal varmes opp i alle fall. Det isolerer jo ikke i det hele tatt. Ville nok heller tatt jobben med å måke av taket. Skal man først ha glasstak, kan man like godt ha glass i hele huset, det er jo mye penere enn kanalplater. Uansett, lykke til med drivhusprosjektet.

  SvarSlett
 4. Så artig at det kom så mange - og at det ble så vellykket!
  Den nelliken til høyre har jeg også - synes den er så fin!!!
  Ønsker meg også drivhus - men har nok for liten hage!
  Ha en riktig fin uke!

  SvarSlett
 5. Så hyggelig med så mange besøkende! Til tross for at været tydeligvis ikke ble det beste! :-)
  Jeg er jo litt enig med Marianne om at drivhus med glass i taket kanskje ikke er den beste løsningen..? Selv har jeg et drivhus i glass og kunne nok ikke tenke meg å bytte i kanalplater, mest på grunn av den estetiske delen siden mitt drivhus også benyttes som innerom på regn og høstdager. Da er det godt å ha kontakt med hagen utenfor :-D
  Jeg kommer til å prøve med denne lette typen presenning en får kjøpt ekstremt billig på Biltema. Har sett noen blogginlegg hvor en viser forskjellen. Med en slik presenning trenger du visst ikke måke taket heller. Det sklir av- både fra glass- og kanalplate tak :-)
  Takk for innlegget. Morsomt å se for oss som ikke fikk mulighet til hagevandring i helgen :-)

  SvarSlett
 6. Så artig at det kom så mange innom. Skulle gjerne kommet jeg og, om jeg hadde bodd i nærheten=) Hagen din ser superkoselig ut. Vi besøkte en av to hager i Trondheim, og gleder oss til vi får så fin hage at vi kan melde oss på=) Ha en fin kveld. Vibeke=)

  SvarSlett
 7. Ja, oh, kan jag få komma? Jag har semester hela den här veckan. Onsdag eller fredag passar det? Jobbar du kanske?

  SvarSlett
 8. Tusen takk for en underbar dag :)

  SvarSlett
 9. Kom det så mange?! Så bra!! Jeg følte jo med deg på forhåbd, frykta det som du frykta, fordi du frykta det...Men så bra at det kom så mange!

  SvarSlett