Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 21. juli 2011

Det er sånn det skal være

Is og nyplukket bringebær som avslutning på en deilig hagedag.

I dag har jeg luket hele bedet langs østveggen, spadd opp hull til pilarer for ny trapp, flyttet mer stein til steinbedet, luket området ved kjellernedgangen, spadd hull og plantet 4 Flikkranstopp og 5 Rosestorkenebb,  fylt en henger med søppel fra kjeller og låve, klipt plen og gressbakke. Helt til slutt plukket 3 l bringebær. Ja det var to ekstra hender i dag også, heldigvis.

Jeg krysser fingrene for at gressklipperen vår holder noen år til, men jeg ser jo at modellene har utviklet seg ganske mye siden vår var ny. Og det er helt nødvendig å ha sete. To timer tar klippingen nå på en slik doning, så det hadde vært helt urealistisk med en vanlig liten gressklipper

4 kommentarer :

 1. Mmmmm...bringebær...smak av sommer :))

  SvarSlett
 2. Bringebær er bedre enn jordbær synes jeg, mums! mine er ikke riktig ferdige enda.
  Du har mye plen så jeg skjønner man må en slik klipper...
  Hvis du virkelig vil ha Astrantia kan du få av meg, bare si ifra :)

  SvarSlett
 3. Mmm, dette ser godt ut! Rips og vaniljeis er også veldig godt.

  SvarSlett
 4. Jaa! Bringebær ER sommar!

  SvarSlett