Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 23. juni 2011

Kuriøsa

Uttrykket "å samle i lader" betyr egentlig å samle på låven. Det dreide seg i utgangspunktet om spiselige varer. Etterhvert sier vi det om alt nyttig og unyttig som man sparer på, kanskje i litt mengde. Vi kjøpte en gård det nok mer var samlet enn kastet. Også det som burde vært kastet. Heldig for meg det. Jeg ser nok bruksverdien i mangt og mye. Som i glassflasker.
For flasker av alle slag fant vi i alle store beholdere, som et gammelt badekar.

Det har så klart sammenheng med at det ikke fantes returpunkter for glass, og hvorfor bry med å kjøre det vekk så lenge det var plass på gården.
Vi kastet nok det aller meste. Noen av kaffefløteflasker har jeg satt i "museet" mitt. Og ganske mange flasker har jeg vasket og de er i bruk som vann og vinflasker når vi har masse gjester.
I går vasket jeg flere. og slik gjør jeg det:

Fyll et par ss ukokt ris og samme mengde tøyvaskemiddel i flaska. Ha i et par dl med varmt vann. Rist! De harde riskornene sammen med vaskemiddelet vil slå løs alt som sitter på veggene i flasken. Dette er en mye mer effektiv metode enn flaskekost.

4 kommentarer :

 1. Heldigvis var det en annen kultur for å kaste før. Ikke alle samlet glass i badekar, riktignok, men loftsrom og låver kan by på utrolig mye spennende når man setter i gang med rydding. Spennende!

  SvarSlett
 2. Du fant sikkert mange fine flasker i badekaret(fint badekar også).
  Lykke til med bryllupsfesten :-)
  Følger deg videre jeg :-)

  SvarSlett
 3. Det var en lur måte å få flaskene rene på. Takk for at du deler oppskriften. Den er nå notert:-)

  Badekaret er jo bare skjønt. Havner vel i hagen?:-)

  Da jeg dekket til låvefest i helgen, brukte jeg også "låveserviset" mitt fra Ikea. Gjengen fra bystyret i byen vår kommer alltid med plastikk. Så derfor ble plastikk-bestikk og plastikkglass brukt. jeg tror jeg skal gå til innkjøp av bestikk også. Plastikk er ikke meg:-)

  Lykke til med bryllupsforberedelsene. Håper værgudene er med dere.

  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 4. Så smart! Skal prøve dette neste gang!

  SvarSlett