1 hvitløk
3 vårløk
2 sjalottløk
100 g laks
100 g torsk
2 kamskjell/person
2 store scampi/person
1/2 nett blåskjell (vi var 3 tilbords. Hele nettet holder til 6)
1 matfløte
3 dl hvitvin
1 fiskebuljongterning (jeg vet det er litt juks)
Scampi og kamskjell må tine.
Skjær laks og ørret i biter og legg i dyp tallerken.
Løken finhakkes og surres i smør. Tilsett hvitvinen og la det koke nesten inn.
Ha i blåskjellene og litt vann (det blir væske av blåskjellene).
Tilsett fløten. Rør rundt. Ha i buljongterningen. Smak til med dill, timian,
Fres kamskjell og scampi raskt i smør i varm panne og legges i tallerkene.
Suppa er ferdig når blåskjellene har åpnet seg.
Øs suppa og blåskjell over fisken. Server umiddelbart.
Vi spiste Foccatia ved siden av og drakk en deilig hvitvin til.
Jeg var ikke tilstede da suppa ble laget, men oppskriften er gjengitt så godt jeg klarte.
Ah! Fiskesuppe er godt! Minner meg om hytteturar når eg var lita :)
SvarSlettAh, ser godt ut!
SvarSlettHjemmelaget fiskesuppe (og godt brød) er noe av det beste jeg vet! Jeg fikk vann i munnen!
SvarSlett