Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








tirsdag 7. juni 2011

Fiskesuppe

I forrige uke kom det en innkjøpsliste på e-post fra sønnen i huset . Og jeg ante hva han hadde planlagt på en helt vanlig onsdag: hjemmelaget fiskesuppe.
1 hvitløk
3 vårløk
2 sjalottløk
100 g laks
100 g torsk
2 kamskjell/person
2 store scampi/person
1/2 nett blåskjell (vi var 3 tilbords. Hele nettet holder til 6)
1 matfløte
3 dl hvitvin
1 fiskebuljongterning (jeg vet det er litt juks)

Scampi og kamskjell må tine.
Skjær laks og ørret i biter og legg i dyp tallerken.
Løken finhakkes og surres i smør. Tilsett hvitvinen og la det koke nesten inn.
Ha i blåskjellene og litt vann (det blir væske av blåskjellene).
Tilsett fløten. Rør rundt. Ha i buljongterningen. Smak til med dill, timian,
Fres kamskjell og scampi raskt i smør i varm panne og legges i tallerkene.
Suppa er ferdig når blåskjellene har åpnet seg.
Øs suppa og blåskjell over fisken. Server umiddelbart.
Vi spiste Foccatia ved siden av og drakk en deilig hvitvin til.

Jeg var ikke tilstede da suppa ble laget, men oppskriften er gjengitt så godt jeg klarte. 

3 kommentarer :

  1. Ah! Fiskesuppe er godt! Minner meg om hytteturar når eg var lita :)

    SvarSlett
  2. Hjemmelaget fiskesuppe (og godt brød) er noe av det beste jeg vet! Jeg fikk vann i munnen!

    SvarSlett