Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








fredag 15. april 2011

Hvitløkssnurrer

Lag en vanlig fin rundstykkdeig eller bruk min oppskrift:

25 g margarin
5 dl vann
1 pk gjær
11- 12 dl hvetemel
1 ts salt


1. Smelt margarin og hell i vann. La det bli fingervarmt (37-38 grader) hvis du bruker pressgjær eller ca 40 grader hvis du bruker tørrgjær.
2. Rør pressgjær i væsken. Tørrgjær blandes med litt av hvetemelet. Ha i salt.
3. Elt inn hvetemelet til en jevn og spenstig deig. (Ca 5 min i maskin)
4. Forheve til dobbel størrelse. Sett ovnen på 250 grader.

5.Lag fyll: 2 hvitløk kjøres i matmølle. Smelt 50 g margarin og ha hvitløken i. Sett kjølig, da er det lettere å smøre på massen.
6.  Kjevle til et rektangel som er ca 40x40 cm.
7. Smør hvitløksmassen jevnt utover. Rull sammen. Skal deles i 16 skiver. Det er enklest ved å markère midten. Midten av de to halvdelene osv.
8. Skjæres i skiver og legges på stekebrett. Det blir litt trangt med 16 på brettet, men det går.
9. Etterheves i ca 15 min. Pensle med vispet egg og strøs med litt malvonsalt.
10. Stekes midt i ovnen i ca 15 min. Avkjøles på rist.

Passer  utmerket til kyllingsuppe. Bør varmes lett før servering.

6 kommentarer :

  1. Så herlig godt ut, og kan tenke meg disse passer til suppe...også:)
    Nyt palmelørdag...heter visst ikke det, men skitt au:O)
    Klem fra meg;)

    SvarSlett
  2. Veldig god ide. Elsker hvitlok, sa dette skal jeg prove!

    ha en fin fin dag
    klem mette

    SvarSlett
  3. Det så godt ut. Kanskje noe å prøve på i påsken.
    Ellen:)

    SvarSlett
  4. Åh, de såg skikkelig snadder ut! Her i huset elsker både store og små hvitløksbrød, så da skulle vel dette også falle i smak? Vi skal i hvertfall prøve :)

    Ha ei fin helg!

    SvarSlett
  5. Takk for oppskrift!
    Og takk for tilbud om kringle;)Vi har satt bort all husbygging, men det blir jo en del avgjørelser å ta. Og vi må rydde og selge her vi bor nå. Så det blir litt å gjøre;)

    SvarSlett
  6. Heisann

    Fant bloggen din gjennom et gammelt innlegg du hadde i ABC utfordringen til Perutonia. Alle som er glad i løytnantshjerter er populære hos meg så jeg legger meg til som følger og håper å få se bilder som viser hvordan det står til med hjertedryppene (som vi kaller dem) når de strekker seg frem i år :-)

    SvarSlett