Lag en vanlig fin rundstykkdeig eller bruk min oppskrift:
25 g margarin
5 dl vann
1 pk gjær
11- 12 dl hvetemel
1 ts salt
1. Smelt margarin og hell i vann. La det bli fingervarmt (37-38 grader) hvis du bruker pressgjær eller ca 40 grader hvis du bruker tørrgjær.
2. Rør pressgjær i væsken. Tørrgjær blandes med litt av hvetemelet. Ha i salt.
3. Elt inn hvetemelet til en jevn og spenstig deig. (Ca 5 min i maskin)
4. Forheve til dobbel størrelse. Sett ovnen på 250 grader.
5.Lag fyll: 2 hvitløk kjøres i matmølle. Smelt 50 g margarin og ha hvitløken i. Sett kjølig, da er det lettere å smøre på massen.
6. Kjevle til et rektangel som er ca 40x40 cm.
7. Smør hvitløksmassen jevnt utover. Rull sammen. Skal deles i 16 skiver. Det er enklest ved å markère midten. Midten av de to halvdelene osv.
8. Skjæres i skiver og legges på stekebrett. Det blir litt trangt med 16 på brettet, men det går.
9. Etterheves i ca 15 min. Pensle med vispet egg og strøs med litt malvonsalt.
10. Stekes midt i ovnen i ca 15 min. Avkjøles på rist.
Passer utmerket til kyllingsuppe. Bør varmes lett før servering.
for én time siden
Så herlig godt ut, og kan tenke meg disse passer til suppe...også:)
SvarSlettNyt palmelørdag...heter visst ikke det, men skitt au:O)
Klem fra meg;)
Veldig god ide. Elsker hvitlok, sa dette skal jeg prove!
SvarSlettha en fin fin dag
klem mette
Det så godt ut. Kanskje noe å prøve på i påsken.
SvarSlettEllen:)
Åh, de såg skikkelig snadder ut! Her i huset elsker både store og små hvitløksbrød, så da skulle vel dette også falle i smak? Vi skal i hvertfall prøve :)
SvarSlettHa ei fin helg!
Takk for oppskrift!
SvarSlettOg takk for tilbud om kringle;)Vi har satt bort all husbygging, men det blir jo en del avgjørelser å ta. Og vi må rydde og selge her vi bor nå. Så det blir litt å gjøre;)
Heisann
SvarSlettFant bloggen din gjennom et gammelt innlegg du hadde i ABC utfordringen til Perutonia. Alle som er glad i løytnantshjerter er populære hos meg så jeg legger meg til som følger og håper å få se bilder som viser hvordan det står til med hjertedryppene (som vi kaller dem) når de strekker seg frem i år :-)