Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 7. mars 2011

Vårtegn: lengre dager

Nå i begynnelsen av mars er det soloppgang ca kl 07.00. Det er 2,5 time tidligere enn for 2 måneder siden. Solnedgang er ca kl 18.00 nå og kl 15.30 i begynnelsen av januar. Det er faktisk til å bli i godt humør av - å slippe å gå på jobb i mørke og komme hjem igjen i mørke.
Akkurat her er det vel ikke all verden av forskjell på en uke.
Men det er det her. Tydelig at snøen smelter på låvetaket.

Og husets firbente som koser seg i sola som skinner inn gjennom vinduet.
Flere vårtegn finner du her.

6 kommentarer :

 1. Det er så godt! Her skal sola komme i kjøkkenvinduet kl 08.00 den 8.mars, dersom det er finever då. Og det er det dessverre ikkje no..

  SvarSlett
 2. Mycket snö kvar hos dig. Jag skulle också vilja ligga inne i fönstret som vovven din. :)

  SvarSlett
 3. Fantastisk herlig å bare vite at nå er våren rett rundt hjørnet. Her har vi ingen snø, men det er fare for at det kanskje kan komme noe i slutten av uken. Tror nok ikke den blir liggende.. men min far fortalte i dag at både krokusene og tullipanene er begynt å spire hjemme hos dem, og han er selvsagt livredd for at det kommer noen frostnetter nå, for da går alt i vasken! Ja vi er nettop begynt med vinterferie, og været ser ut til å svikte oss fullstendig. Regn hele uken lang... Men i dag fikk vi det meste i orden på det nye kjøkkenet, bortsett fra framskapet som var planlagt. Men men, nå kan vi i allefall både begynne å kokkelere og sitte samlet rundt middagsbordet igjen, HERLIG!
  Ha en flott uke, og mange takk for hyggelig hilsen!
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 4. JAAAAAA! Det er så merkbar forskjell og det er skikkelig deilig.

  SvarSlett
 5. Åh, så herlig han har det i sola, kosevovven dokka:)

  Petrineklem

  SvarSlett