Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.




tirsdag 8. mars 2011

Kjedelig? Slett ikke.

"Tenk, at noe som ser så kjedelig ut - smaker så godt", sa en av elevene mine for mange år siden.


Og jeg er helt enig . Dette smaker godt. En suksess i mitt barndomshjem og da mine unger var små. Fortsatt så vil de gjerne få Hakk når de kommer hjem på middag.

Brun kjøttdeig i en gryte. I dag brukte jeg 400 g.









Skrell og skjær i biter poteter. Til to personer brukte jeg ca 450g. Velg en type som er litt melen.

Fyll i vann til det dekker kjøtt og poteter . Ha i 1 ts suppebuljong og kok til potetene er møre.

Smak til med salt og pepper.


Fordi det ikke er noen grønnsaker i denne retten og den må koke i ca 45 min så er det lurt å servere en skål med dette mens man venter.

10 kommentarer :

  1. He he, det ser kjedelig ut, ja, men tror på det at det smaker godt!

    SvarSlett
  2. Ja til mat som SER eh fæl ut, SMAKER vidunderlig og er gjort i en HÅNDVENDING! Jeg elsker dette innlegget :-)

    SvarSlett
  3. Utrolig hva man kan lære av blogging, jeg har aldri hørt om eller sett Hakk. Sikkert godt. ☺

    SvarSlett
  4. Jeg har lært og erfart at det enkle ofte er det beste, så dette skal definitift testes. Takk!:)
    Men jeg regner med du kanskje hadde litt salt og pepper i kjøttdeigen. Jeg bruker alltid å blande ut kjøttdeigen uansett hva jeg lager med egg, mel, potetmel, melk og vann da jeg føler at kjøttdeigen får en mye bedre smak og konsistens. Gjør du det?

    SvarSlett
  5. Kjøttdeigen stekes rett fra pakka. Kokes med litt buljonpulver i kjelen. Og tilslutt smaker jeg til - hvis det er nødvendig med salt og pepper.

    SvarSlett
  6. Takk for tipset! Det er godt mulig at dette må prøves ut i løpet av uken :)

    SvarSlett
  7. Hakkmat er godt, men idag har jeg en tendens til å bruke spaghettisaus til kjøttdeigen, men sannelig skal jeg prøve dette igjen:O)
    Ha en fin dag, klem fra meg;)

    SvarSlett
  8. Tusen takk for tips!
    Jeg elsker oppskrifter♥og dette må prøves:))
    Så ikke så altfor spennende ut nei, men tviler ikke på at det smaker:)

    Takk for malingstips! Det settes pris på. Mannen (maleren) hadde aldri sett/hørt/prøvd lys antikk på lister, så nå skal han ta med litt hjem til meg så jeg får prøve;) Det er jo kjedelig om jeg enten må ha det i 0502y og det ser gult ut, eller at forskjellen på dør og list blir så stor! Krysser fingrene for at det blir bra:))
    Ha en nydelig uke, klem♥

    SvarSlett
  9. Du så enkelt, men likevel så fristende! Jeg skal prøve ut denne på mine bonusbarn som kommer nå til helgen. De kjøttdeig og potet, og sammen må det vel bli en braksuksess.

    Og takk for tips inne hos meg. Blir ikke knivbladene blanke nå så vet ikke jeg.

    Klem Marit

    SvarSlett
  10. Hakk er godt ja! Lager det ofte av elgkjøttdeig som vi har mye av. Vil man ha litt ekstra smak oppi, er det godt å steke sopp og løk sammen med kjøttdeigen, og ha litt frosne erter oppi til slutt.

    SvarSlett