Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 13. mars 2011

Min favoritt

Anettes hus har en ny utfordring: Hva er din favoritt?

Spørsmålet fikk meg til å tenke litt på hva jeg ikke kunne klart meg uten - av rent matrielle ting. Det kunne vært det flott skapet på kjøkkenet fra bestemors barndomshjem. Det kunne vært speserikrukkene som sto på kjøkkenet i min mors barndomshjem. Det kunne vært bestefars skrivebord eller stolen som onkel lagde på sløyden.


Det kunne vært PCen der alle bilder, slektshistorie og  manus er lagret. Eller et av våre gode verktøy.

Men jeg endte opp med to ting som ikke på noen måte kan erstattes.
                                              Ungenes første par sko. Som jeg har fått forsølvet.


Men det aller viktigste er faktisk fotoalbumene.

6 kommentarer :

 1. Nydelig skrivebord! Og det ser ut til at du har greid det vi andre bare har på listen over nyttårsforsett - å sette bildene inn i album! :D

  SvarSlett
 2. Forsølvet?!?
  Er det ekte sko inni der?
  :O

  SvarSlett
 3. Ja, artig å tenke på at ungene har brukt slike små sko:O)
  Fotoalbum er jo en historiebok for seg selv, og jeg ser at jeg nå har alt på maskinen, blitt helt slutt på å sette i album...skummelt..
  Nyt uka videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Det var fine favoritter. Jeg er en av de få som fremdeles sitter og limer inn bilder. Skulle det blitt brann, var det nok dem jeg hadde reddet ut først av de materielle tingene. Skjønne sko også!
  Da jeg begynte å samle på stråmønster som ung jente, var jeg langt fra gifteferdig:-) Jeg var nok mer umoden enn de andre på min alder. Men blått og hvitt har jeg alltid vært så glad i...
  Ha en fin,fin kveld!
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 5. Hei ! Eg veit sannelig ikkje kva eg hadde velt. Men eg huska at før var eg oppslukt av tanken på av dersom det skulle begynne å brenne var det selvfølgelig å få barna i sikkerheit og så albumane. Nå kan eg scanne alle bilda vi har og la dei sveve rundt om i verdsromet i servarar. Det er litt spesielt å tenke på. Eg har mange gamle ting eg har arva og ting eg har fått av mannen og jentene, trur nok eg ville ha velt noko av det.

  Ønsker deg ein fin dag vidare :)

  Klem frå Petrine

  SvarSlett
 6. Hei hei,
  Du har virkelig vært flink til å tenke over denne utfordingen med fornuft. Klart det må bli både barnas første sko og ikke minst fotoalbummene. Et riktig, riktig godt valg!

  SvarSlett