Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 8. februar 2011

Pionene

Bestemors pion sto på vestsiden av huset mot tunet. Dette bildet ble tatt i mai 2005 og pionen sto fortsatt med knopper.
Det var med angst de ble flyttet under dreneringsarbeidet. Den sto hele vaaren midt paa tunet (ved trillebaaren).
Og det var med stor glede jeg så at den hadde overlevd. Litt ynkelig saa den likevel ut alene inntil veggen.

Allerede vaaren 2007 ble den delt i tre og året etter blomstret alle flott.

Jeg har skrevet om denne pionen flere ganger for og den er nok utgangspunktet baade for hagen vaar og for bloggen. Alle aa - ene avsloerer vel at jeg sitter ikke er paa gaarden. Jeg takker for alle kommentarer paa forrige innlegg og skal nok svare alle etterhvert.

3 kommentarer :

 1. Skal si du bor på en vakker plass :-)

  SvarSlett
 2. Ååh pioner er så vakre!! Jeg har satte et par pioner på hytten i fjor, og er veldig spent på om de har klart vinteren.
  Dine pioner var alledeles nydelige!
  Nattaklem fra meg

  SvarSlett
 3. Pioner er så vakre! Vi flyttet inn i vårt hus rett før påske i fjor, og ante ingenting om hva som befant seg i hagen. Gleden var veldig stor når jeg oppdaget et kjempestort og flott pionbed som slynger seg rundt et gammelt og krokete epletre. Gleder meg til juni når de første slår ut i full blomst igjen :)

  Ser forresten ut som om dere bor på et fantastisk flott sted!

  SvarSlett