Jeg tok ganske hardt i da min kjære foreslo å kjøpe brødbakemaskin. Jeg mente det var under min verdighet å putte råvarene i forma, trykke på knappen og så kunne ta et fiks ferdig brød ut.
Løsningen ble en avtale om at han skulle stå for bakingen. Det holdt i tre brød. Det første var perfekt. Det andre ganske bra . Det tredje uspiselig. Han fulgte oppskriften til punkt og prikke ved første forsøk. Så tok overmotet mannen og han startet eksperimentering. Det er ikke lurt!
For å slippe å ha et slikt monster stående ubrukt overtok jeg jobben og fant en melblanding som fungerer. Siden har jeg bakt et så stort antall brød at vi har slitt ut tre bakemaskiner.
3,5 dl vann
6 dl hvetemel
2 dl ferdig brødblanding (jeg bruker 4-korn)
1,5 dl solsikkekjerner
0,5 dl linfrø
2 ss olje (jeg bruker rapsolje)
snaut 2 ts tørrgjær
Jeg setter på brødmiksen om kvelden og stiller ferdigtidpunktet 2 timer før vi skal spise frokost. Da får brødet tid til å kjøle seg ned før vi skal skjære i det. Av et brød blir det ca 18 gode skiver så jeg ser at for de store familiene vil det bli litt lite.
For å få finest skiver deler vi brødet først fra toppen og ned. Så legges hver halvdel ned og vi skjærer skiver.
Jeg er akkurat ferdig med frokosten og jeg blir ikke lei dette brødet.
for 2 dager siden
Har tenkt tanken noen ganger selv, men har utviklet intoleranse på hvetemel, så derfor baker jeg bare knekkebrød for tida;)
SvarSlettHa ei riktig god helg, klem fra meg;)
Det var vel saker, frokost hver dag med nybakt hjemmebrød?!!! Men jo, enig, det er noe med dette "en maskin til alt" - man skal jo ha plass ikke minst... Skitt la gå - brød er brød!!!
SvarSlettHa en fortsatt fin dag :-)
Vi baker alt brødet selv - ingen tvil om at varmt frokostbrød høres fristende ut. Savner du allikevel ikke å kna deigen; synes det nesten er det beste med brødbaking.
SvarSlettDeilig helg, Åshild!
Lilli
Har prøvd ein slik, men det vart for lite brød til å mette ein familie på 6, derav to vaksne sønner.
SvarSlettJeg savner nå brødbakemaskinen min enda mer! Jeg har ikke en gang eltemaskin, men står og knar mens jeg teller minutter. Forstår godt at brødmaskinen er en del av kjøkkenet. Jeg må skaffe meg en ny!
SvarSlettGod helg!
Karianne:-)
Hei på deg :-)
SvarSlettHar du virkelig ønsket deg slike små glass i åresvis?? uten at du har fatt tak i? Ikke helt til å tro, men ønsker du nå slike sterkt, kan nok jeg være behjelpelig. Bataler du porto skal nå jeg sende så mange du vil ha :-)
Fin søndag til deg.
Vi har hatt brødbakemaskin i noen år nå, men det var bare den første tiden den ble brukt til å bake brød.. fikk ikke helt dreisen på det, men det den derimot er super til er å sette deig - og heve den! Jeg bruker den derfor masse til gjærbakst, og er strålende fornøyd med det :)
SvarSlettSå det kan anbefales altså? Jeg skulle gjerne hatt en sånn, men er det så at den setter begrensninger til hva slags oppskrifter som kan brukes?
SvarSlettØnsker deg en super mandag!
Klem fra Carina
Grunnen til at jeg skrev om brødbakemaskinen var mistanke om at det står noen ubrukte maskiner rundt omkring.
SvarSlettHvis dere har - prøv min oppskrift noen ganger. Når dere får dreisen på det så kan dere prøve dere fram. Det var det jeg gjorde. For eksempel vil mer grovt kreve mer gjær.
Det ligger oppskriftshefte i maskinen.
Hehe, moro når man taper en diskusjon så det synger. :) Det er da det er best å være en god taper og en god brødbaker!
SvarSletthehe, jeg har vært gjennom noen sånne nå... Mannen foreslår noe, og jeg sabler det ned, for så litt senere oppdage at det egentlig var litt smart..
SvarSlett:)
Nå har jeg lært da, og prøver å si "nja, la meg tenke, du veit hvordan det er.."
Ikke alltid jeg har rett, utrolig nok ;)