Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 16. januar 2011

De små ting

Det kommer til å ta sin tid, men jeg har begynt å vaske serviseskapene på kjøkkenet. Det betyr alt ut, vaske, tørke og alt inn. Skal denne inn igjen? Hvis ikke, i så fall hvor?
Fordi det kan dekkes til mange i spisestua så betyr også det mange tallerkner og mange glass i mange størrelser.

Jeg drømte om takhøye skap på kjøkkenet. På grunn av takbjelkene ville ikke det bli pent.
Så det er en vaskejobb oppå alle skap. Denne gangen skal jeg legge papir som kan samle opp fett og støv.

Da benken i vitrineskapet var ferdig hentet jeg fram bestemors fruktfat og asjetter. Blikket får falle på dette fram til hele jobben er fullført. Det er rart å tenke på at bestemor en gang gikk rundt i dette huset og det er viktig å passe godt på de tingene jeg fant her. Jeg lurer noen ganger på hva hun hadde sagt hvis hun hadde fått sett alt nå.
Så må jeg sette litt frukt på handlelista.

2 kommentarer :

  1. Huff, det er en utrolig slitsom og kjedelig jobb - og burde nok vært gjort her i heimen også. Ønsker deg en fin ukestart.

    SvarSlett
  2. Du lurer på hva bestemor hadde sagt! Jeg tror hun hadde kommet med et av sine gode, lune smil som preget hele ansiktet,:-)) klappet hendene sammen og gitt uttrykk for glede og stolthet over at ting var "på stell".:-) Lykke til videre med den kjedelige jobben, som av og til frembringer koselige minner. Hilsen fra KW

    SvarSlett