Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 1. januar 2011

Året 2010

At jeg turde. Å sende inn bilder til NIB sin baderomsutfordring i januar 2010. Det var min andre tekst. Og jeg fikk den første kommentaren.
I februar skrev jeg mye om fargene i huset vårt. Nylig har jeg forstått forskjellen på trend og stil. Innredningstrender kommer og går, mens jeg har en helt egen stil som passer til huset vårt. Mange av fargene hadde vi også i det forrige huset og vi har ingen planer om å bytte ut noen av dem.
 

I mars startet jeg å skrive om vårtegn. Det var interessant å lese om hvor forskjellig våren utviklet seg i Norge og Sverige.

I april begynte ABC i ord og bilder, og jeg fikk den ville ideen å presentere alfabetet gjennom selvtatte bilder av planter i egen hage. Det holdt med et nødskrik og litt godvilje.

I mai ble det også mye hage og de siste vårtegnene.

I juni ble all tid brukt til å forberede slektsstevne. Da dagen endelig kom skinte sola fra skyfri himmel.


I juli var hagen flott og det var masse bilder av blomster. Her representert med Julistorkenebb.

I august skrev jeg det mest besøkte innlegget; om eplemost. Mange av gjestene kom fra Anne på Moseplassen.


I september sendte jeg inn bilder av soverommet vårt i NIB sin soveromsutfordring.


I oktober lanserte jeg Jul i bestemors hage og jeg sendte inn frøken Eiker i Moseplassens frøken-konkurranse.I november bakte jeg lefse, skrev mye om juleforberedelser -

Og jeg pyntet til advent, mens mange andre allerede hadde full jul.
I desember var det full fokus på juleforberedelser og til slutt var det pyntet til jul her også. 

Da jeg startet midt i januar i fjor hadde jeg ingen anelse om hvor mye tid dette kom til å ta. Lese, tenke, ta bilder, skrive og lese enda mer. Men det har vært lærerikt og gøy. Nesten 700 kommentarer har jeg fått på 180 innlegg. Dette er blitt en artig hobby. Jeg har mange planer for det nye året.
Den lille rundturen i vårt julepynta hus fortsetter i morgen. Nå ønsker jeg godt år 2011 til alle.

3 kommentarer :

 1. Stadig imponert over mangfoldet i hagen din. Ønsker deg et riktig godt nytt år.

  SvarSlett
 2. Så kjekt å høre om dine bloggbetraktninger. Jeg ser fortsatt på meg selv som en "fersking" og det er utrolig rart å føle at man får venner gjennom denne bloggverdenen. Men venner føler en virkelig at en får.. Godt Nytt Hageår!

  SvarSlett
 3. Hei.

  Jeg er enig, blogging er en veldig fin hobby! Jeg skjønner du har mye hagestoff, og jeg er i startgropa på å få meg en hage, så her vil jeg følge med!

  Takk for kommentaren, og tips om en "innlands-alfabetplakat". Jeg er ei kystjente selv, så jeg må nok la idéen modne.

  SvarSlett