Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 11. desember 2010

Parkeringskjeller og sylte

En kreativ person kan ha tenkt: Hvor har vi plass til å dekke til 1000 personer? Svaret må ha vært: Parkeringskjelleren.

Det ble elegant!

Mine innleide hender og sånn sett også føtter var i arbeid fra halv tre til nærmere midnatt. I dag merkes også innsatsen mest i føttene.

Vel hjemme i natt lagde jeg deig til Sirupssnipper. I tillegg til vår egen store porsjon er det noen som gjerne tar imot en ferdig deigklump. Nå er deigen veid opp og fordelt.

Kjelene med svineknoker til sylte står til koking. Datteren kommer senere i dag for å lage alle syltene. Det gleder jeg meg til. Det er så hyggelig å arbeide sammen med henne. Og det er så fint at hun også setter pris på julemat og liker arbeidet med å lage den. Noen av dem blir gitt bort i julegave. Vi spiser  sylte hele julen. Det aller beste er litt tykke skiver rullet i potetlefse, men den er selvsagt god på brødskive også.

Jeg minner om at hver adventsuke så trekker jeg ut noen av de som har kommentert. De får en liten hilsen i posten.

 
Ha en fin dag.

4 kommentarer :

 1. Du tek vare på alle juletradisjoner, skjønnar eg! Julesylte var noko som mamma laga, eg var med nokre gongar, men har ikkje laga det etter at ho dø.

  SvarSlett
 2. Lage sirupssnippdeig midt på natta, imponert!

  SvarSlett
 3. Det er godt å ta vare på gamle tradisjoner. Min eldste sønn fører heldigvis noen av sine barndomsminner videre. Det er jeg glad for :-)

  SvarSlett
 4. Julebord i en parkeringskjeller var originalt, håper eksosen var lufta ut. ☺
  Den lille nøtta du la igjen hos meg var ikke så liten....Paskamer er vel prøverom eller? Nei, jeg var ikke smart nok til å ta den gitt, beklager.

  SvarSlett