Har du plass til kalkunen og ribba i fryseren?
Ikke sikker? Da er det lurt å rydde litt.
Ingenting har ubegrenset holdbarhet, heller ikke i fryseren. Gamle middagsrester eller mat som er gått ut på dato tar opp mye plass. Det er lurt å kaste med hard hånd. Erfaringsmessig blir det veldig fullt både i kjøleskap og fryser rett før jul.
Hvis det ikke er et så tykt islag innvendig at det er problemer med å trekke ut skuffer eller skyve på kurver så vent med vaske fryseren til etter jul.
Om du må rime av fryser så er den raskeste metoden denne:
Slå av strømmen eller trekk ut stikkontakten.
Fyll alt som er i fryseren, og som du skal beholde, i kjølebager med kjøleelement. Hvis du ikke har nok kjølebager, legg varene i noen baljer eller kasser som pakkes inn med ulltepper og en dyne.
Sett en bøtte med varmt vann ned i fryseren. I et fryseskap setter man boller med varmt vann inn i hyllene. Etter en stund høres det tydelig når isen sprekker. Plukk ut så mye som mulig etterhvert. Det er enklere enn å tørke opp alt vannet.
Bruk masse håndklær og tørk veggene godt. Hvis de er fuktige vil det fortere danne seg ny is.
Sett på strømmen. Når det er blitt minusgrader i fryseren så kan alle varene legges tilbake.
for 21 timer siden
Godt med gode råd. Det er slik jeg også gjør det. Men fy for en jobb. Burde gjort det nå, ja;-) Ha en god dag! Klem fra Hjørdis
SvarSlettHehe, det har jeg utsatt lenge nå...får ta i et tak og rydde i fryseren i morgen. Tror ikke jeg får stappet i en ting nå.
SvarSlettha en fin kveld.
klem fra marilyn