Har du plass til kalkunen og ribba i fryseren?
Ikke sikker? Da er det lurt å rydde litt.
Ingenting har ubegrenset holdbarhet, heller ikke i fryseren. Gamle middagsrester eller mat som er gått ut på dato tar opp mye plass. Det er lurt å kaste med hard hånd. Erfaringsmessig blir det veldig fullt både i kjøleskap og fryser rett før jul.
Hvis det ikke er et så tykt islag innvendig at det er problemer med å trekke ut skuffer eller skyve på kurver så vent med vaske fryseren til etter jul.
Om du må rime av fryser så er den raskeste metoden denne:
Slå av strømmen eller trekk ut stikkontakten.
Fyll alt som er i fryseren, og som du skal beholde, i kjølebager med kjøleelement. Hvis du ikke har nok kjølebager, legg varene i noen baljer eller kasser som pakkes inn med ulltepper og en dyne.
Sett en bøtte med varmt vann ned i fryseren. I et fryseskap setter man boller med varmt vann inn i hyllene. Etter en stund høres det tydelig når isen sprekker. Plukk ut så mye som mulig etterhvert. Det er enklere enn å tørke opp alt vannet.
Bruk masse håndklær og tørk veggene godt. Hvis de er fuktige vil det fortere danne seg ny is.
Sett på strømmen. Når det er blitt minusgrader i fryseren så kan alle varene legges tilbake.
for 9 timer siden
Godt med gode råd. Det er slik jeg også gjør det. Men fy for en jobb. Burde gjort det nå, ja;-) Ha en god dag! Klem fra Hjørdis
SvarSlettHehe, det har jeg utsatt lenge nå...får ta i et tak og rydde i fryseren i morgen. Tror ikke jeg får stappet i en ting nå.
SvarSlettha en fin kveld.
klem fra marilyn