Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 15. november 2010

Hvor mye jul vil jeg ha?

Det er mye dårlig samvittighet i forbindelse med julen. Sannsynligvis er ambisjonene eller ønskene større enn den tiden man har eller vil bruke. Så jeg foreslår at dere allerede nå bestemmer dere for hvor mye jul dere vil ha. Og så finner ut hvor mye tid det vil ta å lage den. Eller motsatt; hvor mye tid vil dere bruke og hva kan dere få til på den tiden?

Jeg planlegger den store gårdsjulen og det tar det aller meste av tiden min fra nå av og fram til jul. Jeg har skrevet en plan, for da slipper jeg å ha alt i hodet. Da er det også lett å flytte på ting. Det meste er mulig å gjøre på kvelden etter jobb, og jeg bruker helgene fullt ut. Men fordi juleforberedelsene faktisk er en stor hobby prioriterer jeg å bruke noen hele arbeidsdager.

Jeg har ingen barn i barnehage eller skole og skal derfor ikke være med i arrangementer som følger av det. Jeg skygger unna alle julebord og prioriterer å bruke tiden hjemme. Egentlig er det rart at så mange forventer så mye av oss akkurat i disse ukene. Hvis dere ønsker å være sosialt aktive i desember blir det mindre tid til å lage jul. Det betyr nødvendigvis ikke at julen kommer til å bli mindre hyggelig. Men dårlig samvittighet for det man ikke rakk er veldig dumt.

Les Jul på 1-2-3 eller mer? og få noen ideer.


Jeg ble faktisk intervjuet på radio i dag.

1 kommentar :

  1. HERLIG inngangsparti!:) KOoos deg med juleforberedelsene:)
    Klem fra Hegemor

    SvarSlett