Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 22. november 2010

Fuktighetskrem og filleryer

Hyppig kontakt med vann, og i går også med kobberpussemiddel, har gitt meg såre hender. Det er faktisk sjelden at det skjer så dyre og fine håndkremer finnes ikke i dette huset. men First Price bodylotion gjør susen. Nå kan jeg ta i tekstiler uten å henge fast.

Her i huset ligger det masse filleryer. De fleste vaskes en gang i året (i begynnelsen av mai), men de som ligger på kjøkkent må vaskes oftere. Vaskemaskinen er heldigvis så stor at den kan brukes. Så etter jobb idag er planen for kvelden klar. Innimellom opphenging av rene filleryer skal jeg rydde litt i kjelleren. Målet er å forflytte gjenstander som tidligere ikke er blitt lagt tilbake på plass og få ryddet et par hyller til å legge frukt og grønnsaker som skal kjøpes inn til jul. Dessuten er det mye hyggeligere å gå ned trappa når det er støvsugd og ryddig alle steder.

5 kommentarer :

 1. Ohoi som du står på. Jeg har løst det veldig enkelt her i huset er det inge filleryer eller gulvtepper. :-)
  Lefsene under her så kjempegode ut, at det tar 2 timer å kjevle ut ante jeg ikke. Kjenner jeg kan svært lite om akkurat lefsebaking, he he.
  Ta vare på hender og hud!

  SvarSlett
 2. Uffda! Såre hender er ikke godt, spesielt ikke nå om vinteren. Du må kjøpe deg en god fet håndkrem på apoteket som du smører deg inn med om kvelden når alt arbeidet er unnagjort. Om dagen kan du bruke mindre fete som trekker hurtigere inn i huden din. Sprukne hender kan gi deg bakterieinfeksjoner, så pass godt på deg selv:-)))

  Du er jo så flittig og flink!!

  God klem fra Anne Karin

  SvarSlett
 3. Litt vaskin med deg ja ;)Slike store ting, som til dømes dyner tør eg ikkje utsette vaskemaskina mi for. Då er det badekaret som er tingen.

  SvarSlett
 4. Kjenner det rykker i alle mine husmorgener når jeg er innom her! Det er en egen tilfredsstillelse å stelle i stand hjemme på gamlemåten. Selv lader jeg opp til tak- og gulvlister ved å gjøre minst mulig annet slik at jeg er klar til superinnsats når listene ankommer.

  A-creme fra apoteket kan anbefales! Tror den er i din ånd, og kan brukes på alt fra nyfødt til firbente. Alternativt Spenol (nå står det ikke "til spener og jur" på den lenger). 9 kroner på Rimi.

  SvarSlett
 5. Så flink du er!!!

  Jeg har kanskje en overraskelse til deg på bloggen min. Sjekk innlegg nr. 2 ;-)

  SvarSlett