Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 23. april 2010

Bestemors pion

På bokstaven B kan det ikke bli noe annet enn bestemors pion.

Pionen har hatt sin plass ved veggen mot vest så lenge jeg kan huske. Vi måtte flytte den vekk da vi drenerte rundt huset i 2006, og var redd for at den ikke ville tåle det. Ikke bare overlevde den, men den er også blitt delt i tre. Jeg har foreløpig ikke sett noen som ligner derfor vet jeg heller ikke hva den heter på ordentlig.

11 kommentarer :

 1. Så nydelige pioner.. Jeg har også en pion-busk, men etter jeg flyttet den kommer den ikke så kraftig som den pleide. Håper på bedre lykke i år. Den var iallefall helt nydelig din pion.

  SvarSlett
 2. Vilken ljuvlig pion:)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Pioner är så vackra!
  Härliga bilder!
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 4. Hvor er den smuk, den pæon :-))

  SvarSlett
 5. Flott farge har den iallefall.
  God helg :)

  SvarSlett
 6. Vilken underbart rosa färg den har din vackra pion :)

  SvarSlett
 7. Bestemors pion er et flott navn og den er også meget vakker

  SvarSlett
 8. Pæoner, eller bonderoser, er vildt smukke. Jeg er selv så heldig at have et par stykker i haven. De er mørkerøde, og jeg går og spejder efter dem det meste af foråret.

  SvarSlett
 9. Nydelig!!
  Er pion lett å få til i en hage i regnfulle Bergen tror du??

  SvarSlett
 10. Tusen takk for koselig hilsen! Så gøy at du liker bildet - har ikke trukket ennå:-)

  Kjempefin blogg du har!

  Klem

  SvarSlett
 11. Så vakker den er! Der jeg bodde før hadde jeg en hvit og en rosa, og angrer på at jeg ikke tok med meg noen avleggere! For to år siden kjøpte jeg en og den blomstret i fjor. Har lyst til å kjøpe flere for de er sånn en pryd når de står i full blomst ....

  SvarSlett